I denne uge får du opskrift fra Linn Katarina Grubbström, der vejleder firmaer i fødevarebranchen med pr og kommunikation og som i fritiden blogger om mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver friske forårsruller med rejer.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Linn Katarina Grubbström, der vejleder firmaer i fødevarebranchen med pr og kommunikation og som i fritiden blogger om mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver friske forårsruller med rejer.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.


Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Linn Katarina Grubbström, der vejleder firmaer i fødevarebranchen med pr og kommunikation og som i fritiden blogger om mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver friske forårsruller med rejer.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Hvem er du?
Jeg hedder Linn Katarina Grubbström, og er en svensker i København, der har boet her i syv år. Jeg kom egentlig her for at læse, men jeg blev så vild med byen, at jeg flyttede hertil. Jeg arbejder selvstændigt og vejleder firmaer i fødevarebranchen med pr og kommunikation. I fritiden blogger jeg om mad på min hjemmeside www.frokenkraesen.com og så er jeg ved at skrive kogebogen ’Mad for begyndere’ sammen Jacob Damgaard, der udkommer efter sommerferien.

Hvor tit laver du mad?
Det er ikke altid lige fancy mad, men jeg laver faktisk mad hver aften. Og frokosten består også mad, jeg selv har lavet.

Hvem har lært dig at lave mad?
Jeg kommer fra en familie uden madkultur. De synes ikke, det er sjovt. Og kunne de få deres næring gennem en pille, så ville de gøre det. Så jeg kunne ikke lave mad overhovedet, da jeg flyttede hjemmefra. Men for fire år side, besluttede jeg for mig at lære det. Og så har jeg bare udviklet mig ved at spørge folk, og ellers bare ’learning by doing’.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Jeg kan ikke tåle laktose, så hvis det alligevel var mit sidste måltid, ville jeg spise alt det jeg ikke kan tåle. Jeg skulle have bøffelmozzarella, cheesecake og bare alt med mælk.

Hvorfor har du valgt at lave forårsruller med rejer?
Det er en dejlig sommerret, hvor det jo er skønt at spise noget lækkert koldt mad. Og så er det en frisk og grøn ret, der passer godt til sommeren.

Opskrift: Friske forårsruller med rejer

Forårsruller



Skær gulerødder, agurk og avokado i tynde stænger. Fjern kernerne i midten af
agurken. Kog nudlerne efter anvisning på pakken, og lad afkøle.

Dressing



Bland dressingen. Hæld soja og saften fra en lime i en skål sammen med en
finthakket rød chili. Fjern skallen fra ingefæren og riv den fint ned i dressingen.

Rispapir



Fyld en flad skål, f. eks. et stort tærtefad med koldt vand. Læg et rispapir ad gangen
ned i skålen i cirka to minutter. Læg rispapiret på en tallerken og fyld det med nudler,
grøntsager, rejer og sesamfrø. Top med dressing, rul sammen og spis.



Velbekomme!