I denne uge får du opskrift fra Maria Møller, der er specialeskrivende på CBS, og som elsker at invitere gæster hjem til hjemmelavet mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver forloren hare med brunede kartofler.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Maria Møller, der er specialeskrivende på CBS, og som elsker at invitere gæster hjem til hjemmelavet mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver forloren hare med brunede kartofler.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.


 

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Maria Møller, der er specialeskrivende på CBS, og som elsker at invitere gæster hjem til hjemmelavet mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver forloren hare med brunede kartofler.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Maria Møller, der er specialeskrivende på CBS, og som elsker at invitere gæster hjem til hjemmelavet mad.
Maria Møller, der er specialeskrivende på CBS, og som elsker at invitere gæster hjem til hjemmelavet mad. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Hvem er du?
Jeg hedder Maria Møller og er specialeskrivende på CBS. Jeg arbejder i marketingsafdelingen hos Miele. I min fritid laver jeg mad, og så er jeg glad for at invitere folk over til middag eller til selskab, så ofte jeg kan. Det kan både være venner, kollegaer eller familie og helst en gang om ugen. Jeg læser også en del. I øjeblikket et det mest bøger til mit speciale, men ellers foretrækker jeg krimier.

Hvor tit laver du mad?
Jeg laver mad hver dag, ligegyldigt om jeg er alene eller sammen med folk. Men selvfølgelig kan jeg også finde på at bestille en pizza en sjælden gang. Nogle gange går jeg også ud og spiser, og så betyder smagen i maden meget for mig.

Hvem har lært dig at lave mad?
Det er nok en blanding af mig selv og mine forældre. Da jeg boede hjemme, var vi tre søskende, der hver især havde en maddag, hvor vi fik lov at bestemme middagen. Jeg eksperimenterede en del med menuen dengang, og så var mine forældre gode til hjælpe mig. Ellers så er det meget selvlært.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
En stor bøf med hjemmelavet bearnaise sauce – den rigtig fede og tykke sauce med masser af smør. Og så skulle der være håndskårne fritter til.

Hvorfor har du valgt at lave forloren hare med brunede kartofler?
Da jeg var barn og morfar inviterede familien hjem til søndagsmiddag, lavede han altid den ret med citronfromage til dessert. Så for mig hænger søndagsmiddag og familie meget sammen.

 

OPSKRIFT: Forloren hare med brunede kartofler og citronfromage

Forloren hare og citronfromage med Maria Møller.
Forloren hare og citronfromage med Maria Møller. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

’Haren’:

  • Rør det hakkede kød med salt og peber. Tilsæt ægget, rasp/havregryn og mælk og rør farsen glat.
  • Form farsen til et farsbrød og læg det i et ildfast fad.
  • Læg baconskiverne tæt sammen over farsbrødet.

Baconskiverne lægges tæt sammen over farsbrødet.
Baconskiverne lægges tæt sammen over farsbrødet. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

  • Brun farsbrødet midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minutter.
  • Skru ned på 175 grader. Hæld 2 dl. Mælk og 2 dl. Bouillon omkring farsbrødet og bag det færdigt ca. 35 minutter.
  • Tag ”haren” ud og hold den varm mens du laver sovsen.
  • Fjern mælkeskindet og si mælken og bouillonen over i en gryde.
  • Tilsæt fløden sammen med ribsgelé, salt og peber.
  • Bring sovsen i kog og rør saucejævner i.
  • Kom kulør i til det har den ønskede farve.
  • Smag til med salt og peber.

Brunede kartofler:

  • Lad sukker og smør smelte ved lav varme (dette tager tid – så hav tålmodighed!)
  • Når sukkeret er helt smeltet og er blevet brunt kan du forsigtigt vende kartoflerne i. Varm igennem.

Kartoflerne brunes.
Kartoflerne brunes. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Citronfromage:

  • Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 minutter. Smeltes herefter ved svag varme.
  • Imens piskes æggeblommerne med sukkeret. Det skal blive lyst og luftigt. Tilsæt herefter den friskpressede citronsaft.
  • Når husblassen er kølet af, tilsættes det æggeblandingen. Sørg for, at det ikke klumper.
  • Pisk æggehviderne stive.

Æggeblommerne piskes med sukkeret.
Æggeblommerne piskes med sukkeret. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

  • Pisk fløden til skum.
  • Vend forsigtigt de stive æggehvider i æggeblandingen. Dernæst vendes flødeskummet forsigtigt i blandingen.
  • Sæt fromagen i køleskabet i min. 2 timer.
  • Pyntes med flødeskum og revet citronskal.
  • Velbekomme!