I denne uge får du opskrift fra Maria Dyrby på 25 år, som har bloggen 'Dyrbys Mad'. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver retten 'Forårsfrikassé med kylling'.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fraMaria Dyrby på 25 år, som har bloggen 'Dyrbys Mad'. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver retten 'Forårsfrikassé med kylling'.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.


Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fraMaria Dyrby på 25 år, som har bloggen 'Dyrbys Mad'. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver retten 'Forårsfrikassé med kylling'.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015.
Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015. Foto: Sara Gangsted
Vis mere

Hvem er du?
Jeg hedder Maria Dyrby, jeg er 25 år og bor på Amager. Jeg er i gang med at læse en kandidat i integrerede fødevarestudier. I fritiden har jeg min madblog, ’Dyrbys Mad’ (www.dyrbysmad.com). Så både mit studie og fritiden går med mad og fødevarer, og jeg håber at komme til at arbejde med det fremover.

Hvor tit laver du mad?
Jeg laver mad hver eneste dag og gerne flere gange om dagen. Hvis jeg skal slappe af og hygge mig, går jeg i gang med at lave mad eller finder en ny opskrift, jeg skal afprøve.

Hvem har lært dig at lave mad?
Jeg er meget selvlært. Da jeg var lille, fik jeg lov til at være med i køkkenet og afprøve forskellige retter og give den gas. Nogle gange gik det godt, og andre gange gik det galt, men jeg fik en passion for madlavning og syntes, det var rigtig fedt.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Det skulle være et stort kagebord. Jeg elsker at bage kager, og jeg synes, at det er rigtig hyggeligt at invitere venner og veninder på kagebesøg, og hver gang der er familiefester, har jeg altid en kage med.

Hvorfor har du valgt at lave forårsfrikassé med kylling?
Det er en simpel, men lækker og flot forårsret, hvor man kan bruge rester af grøntsager fra køleskabet. Den tager ikke flere timer, og alle kan være med. Jeg kan også godt lide, at man kan lave hele retten i én gryde.

OPSKRIFT: Forårsfrikassé med kylling

Sådan gør du:

  • Læg kyllingelårene i en gryde med vand, så lårene er dækket. Kom lidt frisk timian ved og nogle laurbærblade, to citronskiver og salt og peber.
  • Kog kyllingelårene i en times tid, indtil de er møre.
  • Imens lårene simrer, så hak gulerødder og gør nogle små kartofler klar, som puttes i kogevandet og koger i cirka ti minutter, indtil de er møre.

Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015.
Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015. Foto: Sara Gangsted
Vis mere

  • Si kogevandet, så timianen og laurbærbladene ryger væk, og der kun er den rene fond tilbage fra kyllingen og urterne.
  • Mens kartoflerne og gulerødderne koger, snittes grønne asparges, spidskål, ærter og porrer i små stykker.

Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015.
Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015. Foto: Sara Gangsted
Vis mere

  • Pluk kødet fra kyllingelårene i små stykker.
  • Når kartofler og gulerødder er møre, tilsættes lidt fløde sammen kyllingen og de andre grøntsager.
  • Herefter skal retten op at koge, og der røres undervejs.

Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015.
Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015. Foto: Sara Gangsted
Vis mere

  • Synes man, at sovsen er blevet for tynd, kan man jævne med lidt mel og vand, der røres sammen.
  • Umiddelbart inden servering tilsættes hakket bredbladet persille.
  • Server eventuelt lidt godt brød til.

Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015.
Min søndagsmiddag af Maria Dyrby. Fredag den 10. april 2015. Foto: Sara Gangsted
Vis mere