Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

I denne uge får du en opskrift fra Jane Faerber, som står bag bloggen Madbanditten.dk og netop har udgivet kogebogen 'LCHF året rundt'.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.


Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du en opskrift fra Jane Faerber. Hun er madblogger og står bag bloggen Madbanditten.dk. I denne uge laver hun Svensk pølseret med broccolifritter.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Hvem er du?

Jeg hedder Jane Faerber, er 37-årig mor til tvillinger og blogger på madbanditten.dk. Og så er jeg forfatter til fire kogebøger, hvoraf den seneste ’LCHF året rundt’ netop er udkommet i denne uge. Jeg går op i at få kød, grønt og en masse god fedt, så vi kan holde os mætte.

Hvor tit laver du mad?

Det gør jeg hver dag. Men selv om jeg går meget op i det, er vi en helt almindelig børnefamilie, så jeg bruger ikke timevis på min madlavning. Jeg bruger helst kun 30-40 minutter hver aften.

Hvem har lært dig at lave mad?

Nu lever jeg jo af at lave mad, og det er stadig noget, min familie griner ad. For jeg har aldrig kunne finde ud af at lave mad. Da jeg flyttede hjemmefra, måtte jeg ringe til min far for at spørge, hvordan man koger et æg. Seriøst. Til gengæld har jeg altid interesseret mig for at spise mad. På et tidspunkt fandt jeg bare ud af, at hvis jeg ville have al den lækre mad, måtte jeg finde ud af at lave det selv. Og så gik jeg i krig i køkkenet. Dengang fulgte jeg slavisk opskrifter, men det kan jeg slet ikke finde ud af i dag. Nu er madlavning blevet noget meget intuitivt.

Hvad skulle dit sidste måltid være?

Må det være chokolade? Ellers skulle det være en god bøf med ægte bearnaisesauce lavet på æggeblommer og smør. Og så nogle grøntsager til, som jeg kan søbe den sidste sovs op med.

Hvorfor har du valgt at lave svensk pølseret?

Det er i virkeligheden en ret, som jeg elsker meget højt, men som det er lidt fjollet at elske, når man er voksen. Derfor bruger jeg mine børn som undskyldning for at lave det.

Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
Vis mere

Opskrift: Svensk pølseret

Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
Vis mere

  • Skær pølserne i skiver. Skær skrællen af knoldsellerien og skær den i tern på ca. 1 cm x 1 cm.
    Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
    Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
    Vis mere
  • Opvarm smør eller kokosolie i bunden af en stor gryde og sauter nu selleriternene heri, til de har taget farve. Skru ned for varmen, tilsæt grofthakkede løg og hvidløg og vend godt rundt.
  • Tilsæt nu pølserne og krydderierne og vend det hele godt sammen i gryden.
  • Når pølserne har taget farve, tilsætter du fløde, sødmælk, tomatpuré, hvidvineddike og salt og peber. Lad hele molevitten simre i ca. 5 minutter, til sovsen er dejlig cremet og slut af med at smage til med salt og peber.

    Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
    Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
    Vis mere
  • Drys klippet purløg eller friskhakket persille over før servering.

Opskrift: Broccolifritter

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Rens broccoli og skær det nederste, snavsede stykke af stilken af.
  • Skær nu broccolien med stilk i så lange strimler, du kan komme af sted med.
  • Vend broccoliskiverne i olie, læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem godt med salt.
  • Bag dem i  den varme ovn i ca. 25 minutter, til de er blevet mørke i toppen.

Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
Vis mere
Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
Jane Faerber fra madbanditten.dk - inviterer indenfor i sit køkken og laver en søndagsmiddag. Hun laver svensk pølseret med broccoli pommesfritter.
Vis mere