Hver uge fremover deler helt normale danskere deres yndlingsopskrifter med BT. Vi starter dog med en opskrift fra vinderen af Den Store Bagedyst 2013, Annemette Voss.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk

I denne uge får du en opskrift fra vinderen af Den Store Bagedyst 2013, Annemette Voss. Opskriften er en lækker broccolitærte med soltørrede tomater og bacon.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og læs få hele opskriften - husk at 1. måneds abonnement er helt gratis. Som abonnent får du hver uge adgang til ugens "Min bedste opskrift", over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.




- Hvem er du?

Annemette Voss, 30 år og vinder af 'Den Store Bagedyst 2013'. Bor i Charlottenlund med sine to drenge og lever af at udvikle opskrifter, holde foredrag og kurser. Har udgivet bogen 'Bagelyst'.

- Hvor tit laver du mad?

Hver dag. Jeg laver rigtig meget kage og kan rigtig godt lide at spise det, men det kræver, at man lever sundt udover. Jeg lever ikke efter nogen kur, men efter sund fornuft. Det betyder, at vi hjemme hos os spiser utrolig meget grønt og knap så meget brød, pasta og ris.

- Hvem har lært dig at lave mad?

Min mormor lærte mig at bage, da jeg var helt lille. Bagning er en rigtig god måde at få børn til at blive glade for at gå i køkkenet på, og det er sådan, jeg har fået passion for madlavning. Når vi snakker madlavning i klassisk forstand er det min tidligere svigermor, der har lært mig det meste.

- Hvad skulle dit sidste måltid være?

Risengrød. Det elsker jeg. Og hvis man også må vælge en dessert, skulle det være jordbærtærte.

- Hvorfor har du valgt at lave tærte?

Tærte var noget af den første mad, jeg gav mig i kast med at lave selv. Jeg er ikke så god til kød, og en tærte har ofte rigtig mange grøntsager, hvilket jeg er helt vild med. Det er også praktisk, fordi det kan holde sig i et par dage. Jeg laver som regel altid den samme bund og samme æggemasse, og så fylder jeg noget sjovt i. Nu hvor sommeren går på hæld, kan jeg godt lide at bruge soltørrede tomater, fordi de varme nuancer passer godt til efteråret.

Broccolitærte med soltørrede tomater og bacon

1. Smuldr grahamsmel, hvedemel, smør, salt og flormelis mellem fingrene til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æg og vand til en helt jævn mørdej. Dæk dejen til med husholdningsfilm og læg den på køl i en halv time.

2. Rør æg, creme fraiche, salt og peber sammen til en helt ensartet æggemasse. Sæt den til side.

3. Skær broccolien i mindre buketter og damp dem i en tykbundet gryde med en lille smule vand i bunden i et par minutter. Hæld vandet fra. Sigt olien fra de soltørrede tomater og smuldr fetaosten.

4. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og beklæd dernæst tærteformen med dejen. Sørg for at trykke dejen godt fast og klemme overskydende dej væk fra kanten for at opnå et flottere resultat.

5. Tryk et stykke bagepapir godt fast ovenpå den ubagte dej og fyld formen med bønner eller linser.

6. Blindbag tærtebunden med bagepapir og bønner i 10 min ved 200 grader. Tag tærtebunden ud af ovnen og fjern bønner og bagepapir.

7. Fordel skiftevis de soltørrede tomater og fetaosten over tærtens bund og placer broccolibuketterne flot ovenpå. Hæld æggemassen over og bag tærten færdig i ca 35 min ved 200 grader.

8. Skær tomaterne i kvarte og fjern kernerne. Skær dem herefter i små tern. Hak basilikum og vend det med tomater, olie og citronsaft. Skær bacon i små strimler og steg det sprødt.

9. Server tærten varm med tomatsalsa og bacon.

Hæld vandet fra de soltørrede tomater
Hæld vandet fra de soltørrede tomater
Vis mere

Steg baconen
Steg baconen
Vis mere

Beklæd tærteformen med dejen
Beklæd tærteformen med dejen
Vis mere

Fordel ingredienserne
Fordel ingredienserne
Vis mere


Se videoen med Annemette og hvordan hun laver sin broccolitærte med tomater og bacon her.