Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du en opskrift fra Nada Louise Cay, som står bag madbloggen La Cusina Nada. Opskriften denne uge er "Ristet blomkål med røgede mandler, dadler, æble og tahindressing".

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens "Min bedste opskrift", over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.


 


I denne uge får du en opskrift fra Nada Louise Cay, som står bag madbloggen lacucinanada.com. Opskriften er Ristet blomkål med røgede mandler, dadler, æble og tahindressing.

Se her Nada Louise Cay lave blomkålssalaten

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.


Hvem er du?
Nada Louise Cay, 41 år og bor i København. Jeg er pædagog, madblogger (lacucinanada.dk) og bybonde. Jeg har en urban have i min baggård. Man kan sagtens dyrke alt muligt her på stenbroen.

Hvor tit laver du mad?
Hver dag! Og ja, også selvom jeg bor alene. Det er jo min passion. Der er enorm forkælelse og respekt for mig selv i, at jeg gør mig umage med at lave mad hver dag. Det er selvfølgelig oftere pasta end svinekæber, men jeg vil begynde og slutte hver dag med et ordentligt måltid. Gerne med blomster og lys på bordet.

Hvem har lært dig at lave mad?
Primært min far. Han er palæstinenser, og han har lært mig at være nysgerrig, tygge, smage og snuse til maden. Han legede altid i køkkenet og var i afsindigt godt humør, når han lavede mad. Køkkenet var et godt sted at være. Allerede som barn fik jeg en fast maddag, og jeg blev hurtigt god til det. Mad er blevet en måde, jeg gør noget godt for andre mennesker. Der er meget kærlighed i mad.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Gammeldags æblekage. Det er ren barndom og ren lykke.

Hvorfor har du valgt at lave blomkålssalat?
Fordi vi burde spise lidt mindre kød. Jeg ville spise salaten her som hovedret, men man kan også bruge den som tilbehør til kød, f.eks. kylling. Salaten har forskellige teksturer og nuancer. Der er sprødt og blødt, sødt, skarpt og krydret. Og så passer det til årstiden.

  

Ristet blomkål med røgede mandler, dadler, æble og tahindressing.
Ristet blomkål med røgede mandler, dadler, æble og tahindressing. Foto: David Leth Williams
Vis mere


Opskrift: Ristet blomkål med røgede mandler, dadler, æble og tahindressing

Salaten:
1. Halver mandlerne eller hak dem groft, svits dem derefter af i olie og krydr med røget paprika. Svits dem ved middel varme og hold øje med, at de ikke bliver brankede. De skal maks. have et par minutter. Lad mandlerne dryppe af.
2. Skær blomkålen i mundrette buketter og rist dem i olivenolie i 8-10 min. Smag til med en smule salt.
3. Skyl æblerne, halvér dem og skær dem i meget tynde både. Hæld saften fra citronen over dem og skræl citronskallen på den fine side af et rivejern eller med et juliennejern og bland citronskallen med æblerne.
4. Skyl persillen, hak den groft og vend den med æblerne.
5. Anret blomkål, dadler og æbler på et fad.

 
Tahindressing.
Tahindressing.
Vis mere


Dressingen:

1. Kom yoghurt i en skål. Pil og mas hvidløgene og rør dem i yoghurten.
2. Rist spidskommenfrø på en tør pande og kvas dem let. Kom dem i yoghurten og pisk det godt igennem.
3. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Top til sidst salaten med dressingen og de røgede mandler.

Kan spises alene som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til f.eks. kylling, krydrede deller eller fisk. Man kan også putte en rest kold kylling eller baconstykker i salaten.

 
Foto: David Leth Williams
Vis mere


Foto: David Leth Williams
Vis mere

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.