Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du en opskrift fra Mads Schytte, som sammen med tre andre står bag bloggen Gastromand. Opskriften denne uge er 'Hønsesalat med smørstegt rugbrød'.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.


I denne uge får du en opskrift fra Mads Schytte, som sammen med tre andre står bag bloggen Gastromand. Opskriften denne uge er 'Hønsesalat med smørstegt rugbrød'.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

  

Hvem er du?
Mads Schytte, 33 år og teamleder i en it-virksomhed. Jeg bor udenfor Aalborg med min kone og tre børn. Og så er jeg dedikeret madnørd og skriver sammen med tre andre bloggen Gastromand, der to år i træk er blevet kåret til landets bedste madblog. Jeg er ham, der kaldes ’familiefaren’ på bloggen. Det er fordi, jeg er den med flest børn. Vores første kogebog udkom i fredags.

Hvor tit laver du mad?
Hver dag. Min kone er hjertens velkommen i køkkenet, men hun overlader det til mig. Hun gør tit grin med, at hvis der skal sættes hegn op i haven, så er det hende, der gør det, og så tager jeg mig af maden.

Hvem har lært dig at lave mad?
Min far var den, der lavede mad, da jeg var en lille dreng. Han var skibskok engang, så han faldt tit tilbage til traditionelle retter. Men det var faktisk Adam og James Price, der inspirerede mig til at lave mad for alvor, da de begyndte at lave ’Spise med Price’. Det var spøjst – de to store mænd, der lavede mad og havde det hyggeligt. Det appellerede til mig.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Det skulle ikke være kobekød, kaviar eller sådan noget. Nej, en gastromand ville spise en bøfsandwich som sit sidste måltid. Den har det hele – sovsen, kødet, og det er alligevel en burger, så du kan slippe af sted med at putte virkelig mange ting i den.

Hvorfor har du valgt at lave hønsesalat?
Det skulle være god hverdagsmad. Mange af opskrifterne i vores bog er sådan noget sous vide-fyldte blæksprutteringe, men vi har også en kategori, vi kalder ’til morfaren’ – en mandlig pendant til mormorkøkkenet. De fleste forbinder nok hønsesalat med noget lidt traditionelt dansk, og så går vi jo den mørke tid i møde, så da er hønsesalat godt, synes jeg.

 

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Opskrift: Hønsesalat med smørstegt rugbrød

 

Sådan gør du:
Fjern kyllingeskindet fra brystet og steg det sprødt i 2-3 spsk. baconfedt på en varm pande. Læg det til side på fedtsugende papir.

Tænd din sous-vide på 61 grader og vent, til den er varm.

Kom unghanebrysterne, 1 spsk citronsaft og et par gode vrid salt og peber i en sous-vide pose og forsegl den grundigt. Lad den ligge i 2 timer i vandbad. Har du ikke en sous-vide, så lader du bare unghanebrysterne småsimre i saltet vand i 30 min.

  

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Hak purløg og persille fint. Rør mayonnaise, cremefraiche og sennep grundigt sammen.

Svits kantarellerne af på en pande i en god klat smør. Giv dem et skud salt og friskkværnet peber bagefter.

  

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Tag unghanerne op og riv dem fra hinanden med to gafler.

Bland nu det hele sammen, smag til med salt og peber. Knus til sidst det sprøde kyllingeskind og kom det over retten.

SERVERING:
Server hønsesalaten i en skål med smørstegt rugbrød on the side.

  

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.