Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du en opskrift fra Ditte Ingemann, som står bag madbloggen The Food Club. Opskriften denne uge er 'søndagspizza fra bunden'.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens "Min bedste opskrift", over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.


 

I denne uge får du en opskrift fra Ditte Ingemann, som står bag madbloggen The Food Club. Opskriften denne uge er 'søndagspizza fra bunden'.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

  

Hvem er du?
Ditte Ingemann, 33 år og bor i København med min mand. Jeg har en bachelor i ernæring og sundhed og troede, at jeg skulle være kostvejleder eller diætist. Men min madblog (thefoodclub.dk) gav andre muligheder, så i dag er jeg selvstændig kogebogsforfatter og madstylist.

Hvor tit laver du mad?
Hver dag, fordi jeg arbejder med det. Det er sjældent, at jeg laver et måltid, uden, at der skal tages billeder af det. Jeg laver mad hele tiden, drømmer om det - det er hele mit liv.

Hvem har lært dig at lave mad?
Det har mine forældre, som begge er mega madinteresserede. Min mor har lært mig at lave al mad fra bunden. Og min far var sådan en, der tog mig med på restaurant, fra jeg var helt lille, så jeg lærte, hvordan man gør. Dengang satte jeg nok ikke pris på det, men i dag kan jeg se, at hvor var det egentlig fedt. Det har nok grundlagt min passion for mad.

Hvad kunne du spise hver dag?
Fiskefilet! Det kan jeg spise morgen, middag og aften, altid. Jeg vil aldrig blive træt af en stegt rødspætte med remoulade. Jeg er det, jeg selv kalder en ‘remoman’. Remoulade kan gå til alt.

Hvorfor har du valgt at lave pizza?
Fordi det er den søndagsret, jeg næsten altid selv laver. Det er en super nem hjemmelavet pizza - i stedet for at gå ud og købe fastfood, som man godt kan komme til om søndagen. Denne opskrift er nem og hurtig, selvom alt er lavet fra bunden. Dejen skal ikke hæve, og tomatsovsen skal ikke varmes. Alt skal bare smækkes sammen og fyres i ovnen. Det er min favoritpizza.

   

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Opskrift: Nem søndagspizza fra bunden


Tomatssauce:
Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.

  

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Dej:
Rør vand, surdej (eller gær) og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen, indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele og rul dem meget tyndt ud på et mel-drysset bord.

Fordel tomatsauce på bundene, læg kartoffelskiver og skiver af mozzarella ovenpå. Top til sidst pizzaerne med serrano skinke.

Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varme, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 12-14 minutter, eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.

Når pizzaerne er færdige, pyntes de med frisk basilikum eller tørret oregano. Pizzaerne skæres nemmest ved at klippe stykker med en saks.

   

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Tilbehør til pizza:

Hvidkålssalat:
(4 pers.)

  • 1⁄4-1⁄2 hvidkål el. spidskål
  • 4-6 spsk. saltede peanuts

Dressing:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. brun farinsalt og peber

Skær hvidkålen i meget tynde strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og lad den gerne trække i et par timer. Vend dressingen godt sammen med hvidkål og drys med peanuts. Salaten kan sagtens laves i forvejen, men så vent med at drysse med peanuts, til den skal serveres.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.

 

SPONSERET INDHOLD: Lav din egen pizza nemt, klik her og se de bedste pizzaovne