I videoen over artiklen kan du se Søren Frank give råd til, hvordan du smager på vinen.

'En russisk fuser.'

Med den overskrift indledte Berlingskes madanmelder Søren Frank torsdag en anmeldelse af den forholdsvis nyåbnede Restaurant Rusland i det indre København og supplerede med blot en enkelt stjerne ud af fem mulige.

Nu håber ejeren, Thomas Køhler, at anmelderen vil komme igen.

'Endnu en gang spurgte vi os selv, hvorfor i alverden man dog åbner sådan et håbløst spisested i dag i en by med så mange gode restauranter.'

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Søren Frank i sin madanmeldelse af Restaurant Rusland beskriver den oplevelse, han havde, da han for nyligt besøgte den ganske nyåbnede restaurant. Køkkenet var gennemført uprofessionelt, betjeningen var ineffektiv og vinkortet var elendigt.

'Nu er det jo engang ikke mit job at afgøre, om restauratøren er et godt menneske eller ej, men at bedømme det, som ligger på tallerkenen. I Restaurant Ruslands tilfælde er det temmeligt sløjt, og det gjaldt desværre også samtlige andre parametre denne aften: Betjeningen var ineffektiv, vinkortet elendigt, akustikken ubehagelig, ja, selv pris/kvalitetsforholdet var ude af balance,' skriver Søren Frank.

Og det ærgrer Thomas Køhler.

»Jeg synes, det er ærgerligt, at han havde sådan en dårlig oplevelse. Heldigvis får vi gode anmeldelser på både Facebook og Dinnerbooking af vores gæster, så jeg har en stor tiltro til, at vi normalt er i stand til at give vores folk en god oplevelse.«

Restaurant Rusland i indre København har kun fået en enkelt stjerne af Berlingskes madanmelder. Nu svarer ejeren igen
Restaurant Rusland i indre København har kun fået en enkelt stjerne af Berlingskes madanmelder. Nu svarer ejeren igen Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Thomas Køhler, der er ruslandsekspert og stifter af Akademisk Rejsebureau, ønsker ikke at kommentere detaljerne i Søren Franks anmeldelse, men undrer sig over, at han ikke fik vodka, når nu han besøgte en russisk restaurant.

»Det er ikke normalt, at man skal sidde og drikke et glas rødvin på en russisk restaurant.«

Men selv om Søren Frank således kun kvitterer med en enkelt stjerne efter sit besøg, så er der ikke umiddelbart noget, der tyder på, at gæsterne har i sinde at blive væk fra Restaurant Rusland, fortæller Thomas Køhler.

»Vi har masser af gæster, der kommer og får en god oplevelse, og vi har stor opbakning fra de lokale russere, så det har ikke affødt de store reaktioner, men jeg håber, at Søren Frank vil komme og besøge os igen,« siger han og tilføjer:

»Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor jeg har åbnet en russisk restaurant, og det er jo det spændende ved det. Der findes næsten ingen russiske restauranter i Vesteuropa, så jeg synes, at vi bringer noget nyt på banen, når vi repræsenterer noget mad, som folk ikke kender.«