KØB PLUS!

Anne Hjernøe afslører sine hemmelige madtips

Tv er spækket med mad­programmer. Super-kokkene afslører her deres bedste madtip

Bt.dk bringer hver dag den kommende tid madtips fra de kendte danske tv-kokke. I dag

ANNE HJERNØE
TV-kok, kogebogsforfatter og journalist:

DUKKAH:

- Jeg har altid en stor skål dukkah (egyptisk frø/krydderblanding) stående på mit køkkenbord. Det er lavet af sesamfrø, spidskommen, korianderfrø, solsikkekerner og græskarkerner, som jeg tørrister på en pande og støder med salt i min morter. Det kan redde enhver salat, råkost, kogte ris, speltkerner mv.

RØDBEDER:

- Rødbeder er sagen! Skal jeg bruge tilberedte rødbeder, så bager jeg altid mine rødbeder i stedet for at koge dem. Det synes jeg holder på smagen, i stedet for at den løber ud i vandet. Det er både godt, når rødbederne skal syltes eller bruges i salater.

CHUTNEY:

- Jeg sylter ALT! Står jeg med nogle æbler, appelsiner, grøntsager, jeg ved, jeg ikke lige får brugt, så bliver de lynhurtigt til et lille glas marmelade, chutney eller pickles. Det tager ingen tid og er superlet. Så slipper man også for rynkede æbler i frugtskålen, hvis man ikke lige får spist dem. Det er genialt at have lidt syltede sager på hylden. Det kan redde ethvert måltid!

SIRUP:

- Jeg har altid et kæmpelager af hjemmelavet sirup stående. Det er supernemt at lave. Man koger bare frugter med sukker, til de har smidt saften. Så sier man dem og koger saften ind med yderligere sukker, til det tykner og bliver til sirup. Sirupperne bruger jeg til at komme over frugt, is, kager og på min morgenyoghurt. Man kan også riste nøddekerner og komme i siruppen og servere den til ost.

Læs flere tips i morgen på bt.dk: James Price

Læs også: