Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Dampet torsk med tomatkompot
  • Waldorfsalat med et tvist
  • Grillet oksesteak
  • Sund spinatsuppe
  • Skinke med citron og kapers
  • Marokkansk bønnesalat med lam (edamame)
  • ​Frisk pasta med svampe

Tilbehør:

  • Breakfast hotdog
  • Peberfrugtsalat med æg
  • Auberginesalat

Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Dampet torsk med tomatkompot
  • Waldorfsalat med et tvist
  • Grillet oksesteak
  • Sund spinatsuppe
  • Skinke med citron og kapers
  • Marokkansk bønnesalat med lam (edamame)
  • ​Frisk pasta med svampe

Tilbehør:

  • Breakfast hotdog
  • Peberfrugtsalat med æg
  • Auberginesalat

Dag 1: Dampet torsk med tomatkompot

  • 400 g torsk (4 fileter)
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk olivenolie
  • 2-3 dl vand

Kompot:

  • 100 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 300 g cherrytomater
  • 20 g kapers
  • 20 g sorte oliven uden sten
  • Friske basilikumblade til pynt

Sådan gør du:

Lav kompotten. Hak løget fint, riv hvidløget og steg det i olivenolie. Skær cherrytomaterne i halve og steg dem sammen med løgene i et par minutter ved middel varme. Tilsæt kapers og finthakkede oliven og steg til væden næsten er fordampet og konsistensen er let cremet.

Læg fisken i en gryde sammen med krydderi, lidt olivenolie og 2-3 dl vand (vandet skal ikke dække fisken) Læg låg på og kog fisken i 5-6 minutter.

Anret fisken på tallerkener med kompotten ovenpå. Pynt med basilikum.

Dag 2: Waldorfsalat med et tvist

  • 2 æbler
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 bladselleri
  • 10 grønne druer
  • 1 løg
  • 50 g valnødder
  • Salt og peber efter smag
  • 200 g kyllingekød, stegt
  • Hjertesalatblade

Sådan gør du:

Befri æblerne for kernehuset og skær dem terninger. Vend terningerne med citronsaft og cremefraiche og lad dem trække i ca. 30 minutter.

Skær bladsellerien i skiver, halver druerne, hak løget fint og hak  valnødderne groft. Bland det i æbleblandingen, rør rundt og smag til med salt og peber.  Skær kyllingekødet i terninger og vend dem i blandingen. Anret waldorfsalaten på blade af hjertesalat

Dag 3: Grillet oksesteak

  • 300 g oksefilet
  • 1 tsk  alt og peber
  • Saft af ½ citron

Tilbehør:

  • 4 tørrede figner
  • ½ skalotteløg
  • 1 forårsløg
  • 1 tomat

Dressing:

  • 1 spsk hvid balsamico
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk agavesirup

Sådan gør du:

Oksefileten grilles 5 minutter på hver side. I mens laves tilbehøret. Fignerne skæres i kvarter, skalotteløg fint i skiver, forårsløg ligeledes og tomat i tynde både. Dette mikses i en skål og dressingen blandes og hældes henover. Når kødet er færdiggrillet, serveres salaten til.

Dag 4: Sund spinatsuppe

  • 3 store kartofler
  • 1 hel porre
  • 200 g spinat
  • 1 madæble
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • ½ cm frisk ingefær
  • Olie til stegning
  • 1 l kogende vand

Sådan gør du:

Kartoflerne skæres i stykker og svitses i olie sammen med skiveskåret porre (brug hele porren), plukket spinat, hakket æble uden skræl, hakket hvidløg og skiveskåret løg. Ingredienserne svitses ved høj varme i et par minutter under omrøring. Tilsæt nu det kogende vand samt bouillonen og rør godt rundt. Ingefæren skal skæres i fine små stykker og tilsættes ligeledes. Lad nu det hele koge op, skru ned på lav varme og lad suppen småkoge under låg i ca. 40 minutter. Derefter blendes suppen og er klar til servering.

Dag 5: Skinke med citron og kapers

  • 2 Skinkeschnitzler af 125 g
  • 1 spsk hakket bredbladet persille
  • 2 spsk hakket mynte
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk kapers

Sådan gør du:

Kom krydderurter, citronsaft, kapers, og olivenolie i en blender og blend det til en ensartet masse. Pensl schnitzlerne med dressingen og steg dem på en grill pande, eller en almindelig pande i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gennemstegt.

Når schnitzlerne er færdige, hældes dressingen over. Schnitzlerne serveres med en lækker grøn salat.

Dag 6:Marokkansk bønnesalat med lam (edamame)

  • 200 g lammeinderlår
  • 50 g mandler
  • 4 håndfulde optøede bælgede edamame bønner (sojabønner)
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 100 g friske ærter
  • 10 stilke persille
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk eddike
  • ½ tsk agavesirup
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk krydderpeber

Sådan gør du:

Skær lammekødet i tynde skiver og svits det af på en meget varm pande, 10 sekunder på hver side. Lad kødet hvile i et par minutter. Rist mandlerne af på en tør pande og hak dem herefter. Skyl spinaten og skær det i grove stykker. Blend persille, olie, eddike, agavesirup, allround krydderi og peber til en dressing. Læg de skyllede spinatblade i bunden af tallerkenen. Kom kødet ovenpå, herefter dressingen. Drys til sidst med nødder og bønner og ærter. Spis en stor skål grøn salat til.

Dag 7: Frisk pasta med svampe

  • 300 g tagliatellepasta
  • 6 håndfulde champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk bredbladet persille
  • 2-3 spsk olivenolie
  • Salt og peber efter smag
  • 1 kop vand

Sådan gør du:

Rens svampene godt og skær dem i mindre terninger/stykker.

Hæld olivenolie i en gryde og kom svampe samt hakket hvidløg i gryden, når olien er varm. Tilsæt en lille kop vand og lad det koge ind; krydr med salt og peber efter smag. Ønskes en mere cremet sauce, kan nogle af svampene blendes og tilsættes saucen.

Kog pastaen i 5-6 minutter, hvis den er frisk. Kog tør pasta efter anvisningen på pakken. Tag den op af vandet og øs den over i saucen. Server på to tallerkener pyntet med hakket bredbladet persille og en stor skål grøn salat.

TILBEHØR

Breakfast hotdog

  • 1 spsk olie
  • 2 bananer
  • 2 hotdogbrød eller aflange morgenboller
  • 2 spsk hindbær- eller jordbærmarmelade
  • 2 spsk appelsin- eller abrikosmarmelade
  • 1 spsk tørret papaja, skåret i terninger
  • 1 spsk tørret ananas, skåret i terninger
  • Mynteblade

Sådan gør du:
Opvarm en pande ved lav varme og tilsæt olie. Skræl bananerne, læg dem på panden og steg dem, til de begynder at få farve, ca. 1½ minut på hver side. Tag panden af varmen.

Skær brødene over og smør rød marmelade på indersiden af den ene halvdel og gul marmelade på indersiden af den anden halvdel. Læg bananen midt på underdelen, drys med tørret frugt og pynt med et par mynteblade. Læg den øverste halvdel af bollen ovenpå og spis!.

Peberfrugtsalat med æg

  • 2 hårdkogte æg
  • 2 hele rød peberfrugt (400 g)
  • 200 g rød peberfrugt
  • 200 æble
  • 150 g fromage frais
  • 20 g små kapers
  • En håndfuld brøndkarse

Sådan gør du:

Skær ægene i kvarte. Peberfrugterne befries for top og kerner. Skær det øverste af hver peberfrugt (ca. 100 g i alt) og skær det i små terne.

Æblet befries for kernehuset og skæres herefter i små tern. I en skål blandes fromage frais, æbler, kapers og hakket brøndkarse. Der smages til med salt og peber efter behov. Herefter lægges blandingen i den hele peberfrugt og den pyntes med æg.

Auberginesalat

  • 1 aubergine
  • 1 stort romainesalathoved
  • 50 g rucola
  • 8 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 3 spsk balsamico
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 tsk allround krydderi

Sådan gør du:

Skær auberginen i tern og rist dem på en varm pande med 1 spsk balsamico og 1 tsk olivenolie, indtil de tager farve og bliver sprøde.

Skyl salaten og riv den i store stykker. Skær cherrytomaterne i halve, og snit rødløget fint. Bland salat, rucola, tomater, og rødløg og hæld de sprøde auberginetern over.

Rør 1 spsk olivenolie, 2 spsk balsamico og krydderi sammen og hæld dressingen over salaten.