Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Kylling med rodfrugter
  • Stegt tun med avocado
  • Svampesuppe
  • Grøntsagswok med tofu
  • Savoykål-wraps med tang, avocado og babyspinat
  • Kylling med mangocreme på fennikel
  • Brændende kærlighed

Forslag til slankt tilbehør er:

  • Pastasalat med blomkål
  • Stegte vilde ris med grønt
  • Kartoffelfad med rosmarin

Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Kylling med rodfrugter
  • Stegt tun med avocado
  • Svampesuppe
  • Grøntsagswok med tofu
  • Savoykål-wraps med tang, avocado og babyspinat
  • Kylling med mangocreme på fennikel
  • Brændende kærlighed

Forslag til slankt tilbehør er:

  • Pastasalat med blomkål
  • Stegte vilde ris med grønt
  • Kartoffelfad med rosmarin

DAG 1: Kylling med rodfrugter

  • 200 g kyllingefilet
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk krydderpeber
  • 1 spsk salvie
  • 125 g rødbeder
  • 150 g knoldselleri
  • 100 g gulerødder
  • 1 spsk olie

Dressing:

  • 125 g græsk yoghurt
  • Saft af 1 lime
  • 1⁄2 tsk citronpeber

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader. Krydr kødet med allround krydderi, peber og salvie. Dryp med olie og steg

Kødet skal  i ovnen i ca. 20 minutter (kan også steges gyldent på en pande).

Skræl rødbeder, knoldselleri og gulerødder og skær dem i tykke strimler. Damp grøntsagerne i en dampbradepande i 5-7 minutter med olie henover.

Bland alle ingredienser til dressingen og server den til den varme grøntsagsblanding og stegte kyllingekød.

DAG 2: Stegt tun med avocado

  • 4 avocadoer
  • 6 tomater
  • 2 rødløg
  • Saft af 2 lime
  • 6 stilke basilikum
  • 2 tsk Lene Hansson kryddersalt
  • 2 tsk Lene Hansson krydderpeber
  • 4 tunsteaks a ca. 135 g
  • Palmeolie til stegning

Sådan gør du:
Skræl avocadoerne, fjern stenene og skær kødet i tern. Skær tomaterne i tern. Pil rødløgene og skær dem i fine skiver. Bland det hele i en skål sammen med limesaft og plukket basilikum og smag til med salt og peber.

Varm palmeolien på en pande og steg tunsteaksene et par minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Anret fisken sammen med salaten, og retten er klar til servering.

DAG 3: Svampesuppe

  • 2 løg
  • olivenolie til stegning
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 500 g champignoner
  • 2 spsk citronsaft
  • Lene Hansson kryddersalt og -peber efter smag
  • Purløg til pynt
  • Evt. 1 dl fløde

Sådan gør du:
Pil løgene og skær dem i fine skiver. Gør champignonerne i stand og skær dem i skiver.

Svits løgene i olien på en varm pande, svits et par skiver champignon med og tag dem fra til pynt. Drys mel over løgene og rør rundt. Tilsæt den kogende bouillon under omrøring.

Tilsæt resten af champignonerne og smag til med citronsaft, salt og peber. Lad suppen simre i ca. 10 minutter.

Pynt med de stegte champignoner og klippet purløg og server.

  • Tip: Tilsæt evt. en smule fløde og lad den simre med de sidste minutter.

DAG 4: Grøntsagswok med tofu

  • 2 gulerødder
  • 4 forårsløg
  • 200 g fennikel
  • 2 rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • Saft af 2 lime
  • 1 tsk Lene Hansson kryddersalt
  • 2 spsk sojasauce
  • 300 g tofu

Sådan gør du:
Skær alle grøntsagerne i mindre stykker. Varm olien i en wok og brun grøntsagerne med presset hvidløg. Dryp limesaft over og smag til med salt og sojasauce.

Skær tofuen i små terninger og vend dem ned i grøntsagerne. Lad retten stege i ca. 5 minutter, mens du rører ofte i den.

Server retten med en skål blandet salat.

DAG 5: Savoykål-wraps med tang, avocado og babyspinat

  • 6 store blade af savoykål
  • 1/2 l vand
  • 1 tsk salt
  • 100 g Ingefær Wakame Salat (fås hos fiskehandlere)
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 1 avocado, i skiver
  • 1 tsk Lene Hansson krydderpeber
  • Rødbedespirer til pynt
  • Lene Hansson kryddersalt til pynt

Sådan gør du:
Kålbladene blancheres i 1 minut i kogende vand tilsat salt. Herefter skal bladene i en skål med koldt vand, for at standse kogningen. De kolde blade tørres let af, og stænglen fjernes.

Bland ingefæren med babyspinaten, og sæt det til side.

Læg et kålblad fladt, læg en smule af ingefærsalaten på, og så et par skiver avocado. Rul kålbladet halvvejs sammen, fold enderne ind og rul det sidste stykke. Gentag med resten af kålbladene.

Skær rullerne over og anret, så man kan se fyldet. Pynt med rødbedespirer og kryddersalt.

Tilbehør kan være 100 g vilde ris (kogte) og en marinade af olivenolie/ soya/vand/dijonsennep i forholdet 2/1/1/1.

Foto: Scanpix/Iris
Vis mere

DAG 6: Kylling med mangocreme på fennikel

  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 tsk thai Krydderi
  • 1⁄2 tsk allround krydderi
  • 1⁄2 tsk krydderpeber

Sauce:

  • 1 moden mango
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk olie
  • 200 ml kokosmælk
  • 1⁄2 tsk allround krydderi
  • 1⁄2 tsk krydderpeber

Tilbehør:

  • 1 hel fennikel
  • 1⁄2 tsk allround krydderi
  • 1⁄2 tsk krydderpeber

Sådan gør du:
Steg kødet i olie på en pande ca. 5 minutter på hver side og drys med krydderier. Sæt det til side.

Lav saucen: Skræl mangoen og skær den i små terninger. Skær løget i fine små stykker. Hæld olie på en stegepande og varm mangoen og løget op et par minutter. tilsæt kokosmælk samt krydderier, skru ned for varmen og lad det simre videre endnu nogle minutter. Hæld saucen i en blender eller brug en stavblender og blend den i et minuts tid.

Skær fenniklen i skiver på langs og svits dem et minuts tid på hver side på en pande i olie. Drys med allround krydderi og krydderpeber.

Læg skiver af fennikel på tallerkner, læg skiver af kylling ovenpå og top med mangosauce.

Pynt tallerknerne med soja.

DAG 7: Brændende kærlighed

  • 200 g kalkunbryst
  • 100 g rødbeder
  • 100 g gule beder
  • 2 løg
  • 200 g græskar
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 spsk olie

Sådan gør du:
Skær kødet ud i meget små tern. Skræl rødbeder, gulerødder, rødbeder og græskar. Fjern græskarkernerne og skær også rødbeder, beder, løg og græskar i tern. Svits det hele på en meget varm pande i olie og allround krydderi i ca. 7 minutter - eller til kalkunkødet er gennemstegt.

Server en grøn, saftig salat til retten.

TILBEHØR - KOMBINER SELV

Pastasalat med blomkål

  • 300 g fuldkornspasta
  • 4 spsk olivenolie
  • 400 g blomkål
  • 4 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • 1 spsk revet citronskal (økologisk)
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 spsk brøndkarse
  • 1 tsk Lene Hansson kryddersalt
  • 2 spsk pesto

Sådan gør du:
Kog pastaen efter anvisningen på pakken i letsaltet vand tilsat 2 teskefulde olivenolie. Hæld kogevandet fra, skyl pastaen med koldt vand og lad den dryppe godt af.

Skær blomkålen i små buketter og stokken i ganske små stykker. Pres hvidløgsfeddene og riv ingefæren fint, svits begge dele i olivenolie i en gryde og tilsæt revet citronskal og blomkål.

Svits det hele i et par minutter og vend så pastaen i sammen med sojasauce, brøndkarse, salt og pesto. Lad pastaen blive gennemvarm; rør ofte, så den ikke brænder på.

Server gerne retten sammen med en skål blandet salat.

Stegte vilde ris med grønt

  • 150 g brune eller vilde ris
  • 2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk salt
  • 2 pastinakker
  • 1 tsk karry
  • 1 rødt æble
  • 1 tsk Lene Hansson kryddersalt
  • 2 spsk palmeolie til stegning

Sådan gør du:
Kog risene efter anvisningen på pakken sammen med chiliflager og hvidt salt. Hæld evt. overskydende vand fra.

Skræl pastinakkerne og riv dem på et groft rivejern. Svits dem på en pande i olie og karry i et par minutter ved høj varme.

Riv æblet og kom det på panden, tilsæt salt og rør rundt. Det må gerne tage lidt farve, inden de færdigkogte ris tilsættes. Rør igen og lad retten snurre videre i 5-7 minutter ved middel varme.

Kartoffelfad med rosmarin

  • 10 kogte kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 4 rødløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk Lene Hansson kryddersalt
  • 1 tsk Lene Hansson krydderpeber
  • 2 tsk tørret oregano
  • små, friske rosmarinkviste
  • 2 tsk revet muskatnød

Sådan gør du:
Sæt ovnen på 180 grader.

Halvér kartoflerne, skær gulerødder og porrer i mindre stykker og skær rødløgene i kvarte.

Læg grøntsagerne i et ildfast fad.

Rør olien med presset hvidløg, salt, peber, oregano og rosmarin, og fordel blandingen over grøntsagerne. Drys med muskatnød. Sæt fadet i ovnen i ca. 1⁄2 time.