Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Kalkunburger
  • Lækker quinoasalat
  • Fuldkornspastasalat med rødbedepesto
  • Hvidkål i wok med tigerrejer
  • Oksedeller med timian
  • Kylling med rodfrugter
  • Tomat- og sellerisuppe

Tilbehør:

  • Rødbederåkostsalat
  • Kartoffel og ærtesalat

Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Kalkunburger
  • Lækker quinoasalat
  • Fuldkornspastasalat med rødbedepesto
  • Hvidkål i wok med tigerrejer
  • Oksedeller med timian
  • Kylling med rodfrugter
  • Tomat- og sellerisuppe

Tilbehør:

  • Rødbederåkostsalat
  • Kartoffel og ærtesalat

Kalkunburger

  • 4 skiver aubergine, 2 cm tykke
  • 1 spsk olie

Bøffen:

  • 300 g hakket kalkunkød
  • 1 spsk persille
  • 1 spsk soja sauce
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 tsk grøn dip og dressing miks

Fyld i burgeren:

  • 4 stks. 2 cm tykke skiver aubergine
  • 1 stor håndfuld grøn salat
  • 1 stor tomat
  • 10 cm agurk
  • ¼ rødløg
  • 1 tsk dijon sennep
  • Ketchup efter behov

Sådan gør du:

Lav bøffen: Bland kalkunkødet med persille, soja, sennep og dressingmiks. Form 2 store, flade

bøffer og grill eller steg dem i olie på begge sider, indtil de er gennemstegt.

Forvarm ovnen til 200 grader. Lav ‘burgerbollerne’; Pensl aubergineskiverne med lidt olie og bag dem så i ovnen i ca. 15 minutter.

Hak salaten og skær tomaten i skiver. Skær agurk og rødløg fint. Byg nu burgeren op med en skive aubergine i bunden, dernæst bøf og salat, sennep og ketchup og til sidst endnu en aubergineskive.

Lækker quinoasalat

  • 1 ½ dl quinoa
  • himmalayasalt
  • saft af en citron eller 2 lime
  • 1 rødt æble
  • 1 tsk revet citronskal (ØKO)
  • 1 tsk all round krydderi
  • 1 tsk rosenpeber
  • 2 håndfulde krydderurter,
  • f.eks. persille og koriander.

Sådan gør du:

Skyl quinoaen i koldt vand først og kog den mør i usaltet vand. Den skal koge ca. 15 – 20 minutter. Rør evt. lidt salt i og dræn overskydende vand fra. Æble skæres i tynde skiver og dryppes med citronsaft/limesaft og et drys all round krydderi.

Bland quinoa med hakkede krydderurter, æbler, citronskrald samt rosenpeber og retten er klar. Retten kan spises sammen med en gulerodssalat.

Fuldkornspastasalat med rødbedepesto

  • 50 g fuldkornspasta, f.eks. skruer
  • 1 avocado
  • ½ rød chili
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 appelsin
  • 1 rødt æble
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 spsk sesamolie

Pesto:

  • 100 g rødbede
  • 2 spsk pinjekerner
  • 2 tsk allround krydderi
  • 2 spsk cremefraiche 9%

Sådan gør du:
Først sættes rødbederne i ovnen, de bages ved 220 grader i ca. 30 minutter. Når de er færdige, tages skrællen af og den lægges i et blenderglas og blendes sammen med pinjekerner, krydderi  og cremefraiche, til en tyk masse.

Pastaen koger efter anvisningen på pakken, skylles i koldt vand og stilles til side. Avocado befries for sten og skræl og skæres i små stykker. Chili skæres ligeledes i små stykker, brøndkarse hakkes fint, og appelsin befries for skræl og kerner, æbles befries for kernehus og stilk, begge dele skæres i små stykker. Alt blandes sammen med pastaen, samt krydderi og sesamolie.

Hvidkål i wok med tigerrejer

  • ½ hvidkålshoved
  • 2 gulerødder
  • 2 dl friske majs, eller frosne
  • 1 skalotteløg
  • 2 store håndfuld babyspinat blade
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili uden kerner
  • 2 spsk sesamfrø
  • 3-4 spsk olie
  • 300-400 g tigerrejer
  • Soja
  • Saft af 1 citron (kan udelades)

Sådan gør du:
Snit hvidkål fint og hak skalotteløget, samt gulerødder i små stænger. Skræl ingefæren og skær ingefær, hvidløg og chili i tynde skiver. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldne.

Varm en wok op, tilsæt olie, kom chili og hvidløg på og kort efter ingefær. Kom så tigerrejerne i wokken og rist dem få minutter. Tilsæt majs og lad det simre få minutter. Kom herefter det snittede hvidkål i, samt gulerødder og skalotteløg. Vend det hele sammen og lad det simre i ca. 10, hvorefter spinatbladene tilsættes, og retten steger videre i ca. 5 min.  Tilsæt sesamfrø, smag til med soja og server straks. Pres evt. lidt citronsaft udover retten.

Oksedeller med timian

  • 250 g hakket oksekød
  • 100 g porre
  • ½ rød chili (uden kerner)
  • 50 g rucolasalat
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk krydderpeber
  • 2 cm ingefær
  • 1 æg
  • 30 g frisk timian
  • 1 tsk olivenolie

Sådan gør du:
Kom oksekød, porre i grove stykker, chili og resten af ingredienserne i en foodprocessor. Alt blendes til en fars og formes med en spiseske til små deller, der steges gyldne i olie på en pande. Stegetiden er 3-5 minutter på hver side afhængig af størrelse.

Kylling med rodfrugter

  • 300-350 g kyllingefilet
  • 1 tsk allround krydderi
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk salvie
  • 150 g rå rødbeder
  • 150-200 g knoldselleri
  • 100 g gulerødder
  • 1 spsk olivenolie

Dressing:

  • 150 g græsk yoghurt 10 %
  • Saft af 1 lime
  • 1 tsk citronpeber

Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180 grader. Krydr kyllingekødet med krydderi, peber og salvie, dryp med olie og steg kyllingekødet i ovnen i ca. 20 minutter (kan også steges gyldent på en pande). Skræl rødbeder, knoldselleri og gulerødder og skær dem i tykke strimler. Damp grøntsagerne i en dampbradepande i 5-7 minutter med olie henover.

Bland alle ingredienser til dressingen og server den til den varme grønsagsblanding og det stegte kyllingekød.

Tomat- og sellerisuppe

  • 1 stængel bladselleri med blade
  • 4 tomater
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk kryddersalt
  • 1 tsk krydderpeber
  • 1 dl sojasauce mælk
  • ½ l vand
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Skær sellerien i store stykker og tomaterne i kvarter. Pil løget og skær det i både. Steg selleri, tomat og løg i lidt olie i en gryde i 1-2 minutter. Tilsæt presset hvidløg, tomatpuré, salt og peber samt vand og lad det koge op i 1 minuts tid.

Læg låg på, skru ned for varmen og lad suppen småkoge i ca. 10 minutter. Hæld suppen over i en blender, tilsæt sojamælk og blend i ½ minut, hvorefter suppen er klar til servering.

Rødbederåkostsalat

  • 4-5 små rødbeder
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ sød ananas
  • 1 bundt persille
  • 50 g pinjekerner eller solsikkekerner

Dressing:

  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • Kryddersalt og peber

Sådan gør du:

Skræl rødbederne og riv dem på den fine side af rivejernet. Snit løg og hvidløg meget fint eller riv dem evt. på rivejernet. Hak persille meget fint. Bland det hele i en skål.

Rør olie og citronsaft, kryddersalt og peber sammen til en dressing og hæld den over rødbederne. Rist pinjekernerne let på en pande og drys dem over salaten. Skær ananassen i små trekanter og server dem til salaten.

Kartoffel og ærtesalat

  • 300 g kogte kartofler (gerne små og med skræl på)
  • 200 g grønne ærter
  • 50 g rødløg

Dresssing:

  • 2 tsk thai krydderi (Urtekram)
  • saft af 1 citron
  • 10 g olivenolie (ca. 1 spsk)
  • 1 knivspids wasabi pulver (eller revet peberrod)
  • 1 knivspids limepulver (eller økologisk limeskal)

Sådan gør du:

Kartoflerne halveres. Herefter blandes de med friske ærter (gerne optøet fra frost) og skiveskåret løg. Dressingen blandes og røres i salaten, der serveres med det samme.