Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Kyllingedeller på citrongræsspid
  • Dampede muslinger i hot rød thai karry
  • Oksemørbrad med edamame puré
  • Linsesuppe med sprød bladselleri
  • Indisk vegetarret
  • Tun Nicoise
  • Mørbrad med rødløg og honning chutney

Tilbehør

  • Græsk bønnesalat
  • Spinatsalat

Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!


Sund livsstil er vejen til en sund og slank krop. I ugens slanke kostplan får du 7 nemme, sunde og velsmagende slankeopskrifter, der er udarbejdet af Lene Hansson.

Der er i opskrifterne sat fokus på, at maden er mættende, skaber balance i dit blodsukker og er sammensat på en måde, der gavner din fordøjelse.

Alle opskrifter er til 2 personer, og du kan hver dag vælge en middagsret og tilbehør.

God fornøjelse!

Som abonnenent på BT PLUS får du hver uge en ny slank madplan med opskrifter til den kommende uge.

Ugens syv madopskrifter er:

  • Kyllingedeller på citrongræsspid
  • Dampede muslinger i hot rød thai karry
  • Oksemørbrad med edamame puré
  • Linsesuppe med sprød bladselleri
  • Indisk vegetarret
  • Tun Nicoise
  • Mørbrad med rødløg og honning chutney

Tilbehør

  • Græsk bønnesalat
  • Spinatsalat

DAG 1 : Kyllingedeller på citrongræsspid

  • 250 g hakket kyllingekød (kalkun kan også bruges)
  • 1 tsk allround krydderi
  • ½ tsk krydderpeber
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ lille chili
  • 1 forårsløg
  • 1 håndfuld ruccolasalat
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 æg
  • 1 spsk. fetaost
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du:

Hak hvidløg, løg, chili, forårsløg og rucola fint og bland det i det hakkede kød sammen med fetaost, allround krydderi og peber. Tilsæt peanutbutter, salt, peber, og æg og rør igen.

Form farsen til små frikadeller og klem dem fast omkring en stængel citrongræs. Steg spiddene i olie på en pande over middelvarme, til frikadellerne er gennemstegte.

DAG 2: Dampede muslinger i hot rød thai karry

  • 1 kg. blåmuslinger
  • 1 rød chili
  • 1 tomat
  • 50 g. aubergine
  • 2 fed hvidløg
  • 35 g. frisk ingefær
  • ½ økologisk lime
  • 1 dl. fiskefond
  • 1 dl. kokosmælk
  • 2 spsk. rød karrypasta

Pynt:

  • 4 spsk. hakket, frisk koriander
  • 1 spsk. hakket purløg
  • 2 tsk. hakket, frisk timian

Sådan gør du:
Fjern kernerne fra chilien og skær chili, tomat og aubergine i terninger. Hak hvidløget, riv ingefæren og skær limefrugten i skiver. Rens muslingerne, og smid dem væk, som ikke lukker sig.

Kom fiskefond, tomat, chili, aubergine, hvidløg, ingefær, kokosmælk, rød karry og lime i en gryde, varm op og damp muslingerne i marinaden i 10-15 minutter afhængigt af størrelsen på dem. Nu skal muslingerne åbne sig. Rør godt rundt inden servering.

Drys de friske, hakkede krydderurter over retten inden servering.

Spises med en grøn salat til.

DAG 3: Oksemørbrad med edamame puré

  • 2 oksemørbradsbøffer (kan erstattes med almindelige hakkebøffer)
  • 200 g. bælgede optøede edamamebønner
  • 1 spsk. olie
  • Saft af ½ citron
  • 1 bundt persille
  • 100 g. feta
  • Revet skal af 1 citron
  • Salt og peber efter smag
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

Kog bønnerne i letsaltet vand i 4 minutter. Si vandet fra og blend bønnerne i en blender. Tilsæt lidt efter lidt olie, citronsaft, citronskal og det meste af persillen. Når mosen er en ens masse, tilsættes fetaosten lidt af gangen. Sæt en pande på varmen og steg bøfferne ved høj varme på en pande med hakket hvidløg og resten af persillen. Smag til med salt og peber. Bøfferne steges 1-2 minutter på hver side. Lad kødet hvile 10 minutter med viskestykke over. Server herefter bøfferne med bønnepuréen og en grøn frisk salat.

Dag 4: Linsesuppe med sprød bladselleri

  • 200 g. linser
  • ½ gulerod
  • ½ Løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 knsp. tørret chili
  • 1 tsk. salt
  • 1 stilk salvie
  • ca. ½ l. vand
  • 1 stængel bladselleri
  • ½ tsk. kryddersalt
  • 1 stilk brøndkarse

Sådan gør du:

Udblød linserne i vand i ca. ½ time.

Skræl og skær gulerod og løg i mindre stykker og svits dem i en gryde med olivenolie 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt chili.

Tilsæt så de afvandede linser sammen med salt og salvie. Dæk det hele med vand og kog det i ca. ½ time. Smag til undervejs og tag grønsags-/linseblandingen af varmen, når linserne er møre.

Blend suppen med en stavblender for at opnå en mere cremet konsistens.

Skær bladsellerien i tynde strimler og læg dem i isvand i 10 minutter. Tag dem op og klem vandet af dem. Mariner dem med olivenolie og salt.

Anret sellerien oven på suppen og pynt med brøndkarse.

DAG 5: Indisk vegetarret

  • 4-5 tomater
  • 1 løg
  • 1 frisk chili
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. tomatkoncentrat
  • 1 dåse flåede og hakkede tomater
  • 2 tsk. karry
  • 3 kartofler
  • 4 buketter broccoli
  • Kryddersalt og –peber
  • 2 håndfulde bælgede optøede edamamebønner (sojabønner)
  • 10 timian
  • 10 stilke persille
  • 5 stilke koriander
  • evt. lidt vand

Sådan gør du:

Hak tomater, løg og chili fint. Svits det i olie i en gryde. Efter 2 minutter tilsættes tomatkoncentrat. Sørg for den bliver stegt af i 1-2 minutter på et bart stykke i gryden for at få sødmen frem. Tilsæt herefter dåsen med flåede og hakkede tomater og karry. Skræl kartofler, og skær dem i store tern. Kartoflerne kommes i gryden, og skal mørne. Skær broccoli buketterne i mindre stykker og tilsæt også dem. Lige inden servering tilsættes edamame og smag til med salt og peber. Krydr retten med salt og peber efter smag, og kom evt. lidt vand i hvis den er for tyk. Pynt med grofthakkede krydderurter inden servering.

DAG 6: Tun Nicoise

  • 250 g. tunbøf (2 stks)

Marinade:

  • Saften fra 1 citron
  • 1 tsk. kryddersalt
  • 1 knivspids krydderpeber
  • 1 spsk. revet peberrod
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. olivenolie

Tilbehør:

  • 200 g. friske grønne bønner
  • 1 bakke rucolasalat
  • 5 cherrytomater
  • 1 håndfuld sorte oliven uden sten
  • ½ rødløg
  • 2 tsk. olivenolie
  • 2 tsk. grøn pesto

Sådan gør du:

Bland citronsaft sammen med salt, peber, peberrod, sennep og olivenolie. Læg tunbøfferne i et fad og hæld marinaden henover. Lad dem stå koldt i 1 time og trække. Herefter grilles tunbøfferne 1 minut på hver side på en grillstegepande.

Tilbehør: Alle grøntsager skylles godt. Bønnerne snittes og blandes med salaten, tomater i tern, skiveskårede oliven, finthakket rødløg og en dressing af olivenolie og pesto.

DAG 7: Mørbrad med rødløg og honning chutney

  • 300 g. svinemørbrad
  • 1 tsk. kryddersalt og peber

Chutney:

  • 1 rødløg
  • 1 spsk balsamico
  • 2 spsk agavesirup
  • ½ tsk kryddersalt og peber
  • 1 spsk olie

Pesto:

  • 1 spsk. oregano
  • 3 spsk. revet peberrod
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 tsk. kryddersalt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Sæt grillen på 180 grader (gas eller pande) eller på medium varme på en kulgrill, eller steg dem på en grillstegepande. Grill kødet 4 minutter på hver side (ialt 4 sider). Kødet skal være gennemstegt.

Rødløg skæres fint i strimler og steges ganske lidt i olie på en pande. Det blandes med balsamico og agavesirup samt salt og peber på panden og der omrøres, skru ned for varmen og lad det koge ind til en lidt tykkere masse. Chutneyen sættes til side.

Oreganoen hakkes og blandes med peberrod, sennep, salt og peber samt olie. Blendes til det har en cremet konsistens.

Tilbehør er desuden blandet salat.

TILBEHØR

Græsk bønnesalat

  • 200 g. grønne bønner
  • 50 g. skalotteløg
  • 100 g. gul peber
  • 150 g. agurk
  • 150 g. cherrytomater
  • 40 g. sorte eller brune oliven
  • 50 g. forårsløg
  • 50 g. håndfuld friise salat
  • 4 stængler bredbladet persille

Sådan gør du:

Damp de grønne bønner i 2 minutter. Hak løg, peberfrugt og agurk i fine tern. Halvér cherrytomaterne og oliven. Skær forårsløg i skiver, og riv salaten. Bland ingredienserne sammen og pynt med grofthakket persille.

Spinatsalat

  • 100 g. avocado
  • 200 g. spinat
  • 200 g. agurk
  • 100 g. forårsløg
  • 40 g. mandler
  • ½  tsk. allround krydderi
  • 1 tsk. olivenolie

Sådan gør du:

Befri avocado og mango for skræl og sten og skær dem i små stykker. Skyl spinat og skær agurk i tern og forårsløg i ringe. Hak mandlerne groft. Bland alle ingredienserne sammen, og drys med mandler, krydderi og olivenolie.