Her får du Lene Hanssons ugentlige klumme, samt gratis opskrift og sundhedstips.

Er du energiflad, savner solen og at kunne vågne, før dit vækkeur ringer, så læs her og find ud af, hvordan du gennem din mad kan få mere energi. Lad din mad være din ”forebyggende medicin ” mod energitab, og samtidig kan du måske undgå både overvægt og et dårligt helbred.

Når jeg selv spiser ”energimad”, øges min egen energi væsentligt! Jeg giver mange af mine klienter en kostplan, der trinvis er bygget op efter kost, der er meget energifuld. Det vil sige, at maden for en stor del ikke er varmebehandlet. Al mad og drikke indeholder energi - jeg taler ikke om kalorier i den forbindelse; her er tale om en helt anden slags energi. Din krop og dine celler indeholder også energi, og både energien i mad, drikkevarer og celler kan måles i Mhz ligesom lydbølger fra en radio. 

Du spiser og drikker ca. 3-5 kilo i døgnet. Det vil sige, at der på et år går helt op til 1,5 tons mad- og drikkevarer gennem dit fordøjelsessystem. Det er ikke lige meget, hvilken kvalitet disse har. De forkerte valg kan give dig en lav energiforsyning, dårlig livskvalitet, sygdom, overvægt samt et ustabilt humør.

Prøv at tænke på din krop som en bank, hvor du sætter penge ind (energi i form af sund mad), og hvor der gerne skal være overskud, hvis der pludselig kommer en uforudset regning (sygdom). Hvis din konto konstant er på nul, eller du har overtrukket, og den er i underskud, så ved du jo godt selv, hvad der sker, ikke? Før eller siden bliver du syg. Og en syg krop, der er i underskud af sund energi, bliver også hurtigt en overvægtig, træt og drænet krop - det påvirker også din mentale balance.

En sund og velfungerende krop indeholder en energimængde, der svarer til ca. 75-90 Mhz i cellerne. En krop, der f.eks. er syg af en svær kronisk sygdom, indeholder typisk en celleenergi på ca. 30 Mhz. Det interessante her er, at den mad, du spiser, og det, du drikker, naturligvis også indeholder energi, noget mere end andet. Og ved at spise rigtigt kan du øge energiniveauet i kroppen.

Jo større indhold af energi , jo bedre for dig, din vægt og dit helbred. Af betydning for om en føde- eller drikkevare er en stor energigiver eller ej, er bl.a. indholdet af klorofyl, som er med til at danne røde blodlegemer hos os, og som samtidig er en fantastisk immunstyrker og energibooster for din krop.

Her kan du se forskellige madtypers evne til at give din krop energi (husk det er ikke kalorier der er tale om).

Højenergi til din celler:
Avocado, brøndkarse, byggræs (fås i pulver i helsebutikker), hvedegræs, broccoli, grønne spirer, grønkål, spinat og de alle grønne grøntsager. Grønne helsedrikke lavet af grønne grøntsager. Grøn salat og grønne kåltyper samt og saft af disse.

God energi til dine celler:
Alle friske grøntsager, al frisk frugt, frisk frugtsaft, hjemmelavede smoothies,. Hvidløg og ingefær, friske krydder urter, rå kerner og nødder (ikke ristede).

Lavenergi til dine celler:
Kartonjuice, kogt frugt og kogte grøntsager (al frugt og grønt, der er varmebehandlet).
Kød, fisk, fjerkræ, mejeriprodukter.
Sovs, dressinger
Burgere, pizza, junkfood, kager, is, slik, chokolade, chips.
Sodavand, vin, spiritus, mineralvand, saftevand og milkshakes.
Alkohol og tobak.

Med andre ord, kan du gennem din mad, forsyne dig selv med energi og velvære, jo mere rå mad du spiser, jo bedre for din energi og omvendt!


Er du energiflad, savner solen og at kunne vågne, før dit vækkeur ringer, så læs her og find ud af, hvordan du gennem din mad kan få mere energi. Lad din mad være din ”forebyggende medicin ” mod energitab, og samtidig kan du måske undgå både overvægt og et dårligt helbred.

Når jeg selv spiser ”energimad”, øges min egen energi væsentligt! Jeg giver mange af mine klienter en kostplan, der trinvis er bygget op efter kost, der er meget energifuld. Det vil sige, at maden for en stor del ikke er varmebehandlet. Al mad og drikke indeholder energi - jeg taler ikke om kalorier i den forbindelse; her er tale om en helt anden slags energi. Din krop og dine celler indeholder også energi, og både energien i mad, drikkevarer og celler kan måles i Mhz ligesom lydbølger fra en radio. 

Du spiser og drikker ca. 3-5 kilo i døgnet. Det vil sige, at der på et år går helt op til 1,5 tons mad- og drikkevarer gennem dit fordøjelsessystem. Det er ikke lige meget, hvilken kvalitet disse har. De forkerte valg kan give dig en lav energiforsyning, dårlig livskvalitet, sygdom, overvægt samt et ustabilt humør.

Prøv at tænke på din krop som en bank, hvor du sætter penge ind (energi i form af sund mad), og hvor der gerne skal være overskud, hvis der pludselig kommer en uforudset regning (sygdom). Hvis din konto konstant er på nul, eller du har overtrukket, og den er i underskud, så ved du jo godt selv, hvad der sker, ikke? Før eller siden bliver du syg. Og en syg krop, der er i underskud af sund energi, bliver også hurtigt en overvægtig, træt og drænet krop - det påvirker også din mentale balance.

En sund og velfungerende krop indeholder en energimængde, der svarer til ca. 75-90 Mhz i cellerne. En krop, der f.eks. er syg af en svær kronisk sygdom, indeholder typisk en celleenergi på ca. 30 Mhz. Det interessante her er, at den mad, du spiser, og det, du drikker, naturligvis også indeholder energi, noget mere end andet. Og ved at spise rigtigt kan du øge energiniveauet i kroppen.

Jo større indhold af energi , jo bedre for dig, din vægt og dit helbred. Af betydning for om en føde- eller drikkevare er en stor energigiver eller ej, er bl.a. indholdet af klorofyl, som er med til at danne røde blodlegemer hos os, og som samtidig er en fantastisk immunstyrker og energibooster for din krop.

Her kan du se forskellige madtypers evne til at give din krop energi (husk det er ikke kalorier der er tale om).

Højenergi til din celler:
Avocado, brøndkarse, byggræs (fås i pulver i helsebutikker), hvedegræs, broccoli, grønne spirer, grønkål, spinat og de alle grønne grøntsager. Grønne helsedrikke lavet af grønne grøntsager. Grøn salat og grønne kåltyper samt og saft af disse.

God energi til dine celler:
Alle friske grøntsager, al frisk frugt, frisk frugtsaft, hjemmelavede smoothies,. Hvidløg og ingefær, friske krydder urter, rå kerner og nødder (ikke ristede).

Lavenergi til dine celler:
Kartonjuice, kogt frugt og kogte grøntsager (al frugt og grønt, der er varmebehandlet).
Kød, fisk, fjerkræ, mejeriprodukter.
Sovs, dressinger
Burgere, pizza, junkfood, kager, is, slik, chokolade, chips.
Sodavand, vin, spiritus, mineralvand, saftevand og milkshakes.
Alkohol og tobak.

Med andre ord, kan du gennem din mad, forsyne dig selv med energi og velvære, jo mere rå mad du spiser, jo bedre for din energi og omvendt!