Hver uge leverer Lene Hansson 
Læs også: Lene Hanssons kostplan uge 44
her på BT Plus.

Mangler du energi om dagen, kan det skyldes at du sover dårligt om natten! Mange af mine klienter er oppe og tisse om natten, og det bryder deres søvn, så når vækkeuret ringer, er de stadig trætte. Der er flere ting man kan gøre for at få en rolig og god nattesøvn og kosten er en af dem.

Om natten når vi sover er kroppen i gang med en masse forskellige procedurer. Bl.a. er vores ”buffersystem”, som er nogle af vores organer, i gang med at regulere blodets syre/base balance. Reguleringen sker på baggrund af, hvor meget syredannende og basedannende mad man har indtaget i løbet af den foregående dag. Har du gennem en dag spist for meget syredannende mad, drukket for lidt væske, stresset for meget, røget eller drukket alkohol, er der en chance for at dine organer ikke kan få den hvile de skal, om natten. Spiser du for sent, efter kl. 20.00, skal du regne med at din krop fordøjer din mad flere timer efter du har spist og det kan også gå ud over nattesøvnen.

Om natten skal dine organer også slappe af, efter en dag med fordøjelse af mad, udrensning af affaldsstoffer og generel arbejde for at holde ”dig i live”.

I den kinesiske medicins verden, arbejder man med et Organ Ur. Det viser en særlig rytme i kroppen. Denne rytme er tidrummet hvor det enkelte organ restituerer sig selv, renses og bliver opladet. Hvis der er en ubalance i den respektive energi/meridian (linjer som f.eks. en akupunktør vil bruge til at stikke nåle i) vil det mærkes som uro-rastløshed - træthed - utilpashed i tidsrummet. Læg mærke til hvornår det er du vågner om natten (tidspunkt) og det kan sige noget om en evt. ubalance du har i det pågældende organ. Mange af mine klienter vågner ved 04.00 – 05.00 tiden om morgenen og skal ud og tisse, det kan så skyldes at deres lunger renser ud for affaldsstoffer og ligeledes er tyktarmen i gang, eller er forstyrret af samme.

23.00 – 01.00 Galdeblære

01.00 – 03.00 Lever

03.00 – 05.00 Lunge

05.00 – 07.00 Tyktarm

07.00 – 09.00 Mave

Ugens gratis opskrift:

Varm efterårssalat – 2 personer

100 g svampe, her er brugt kejserhatte (eller f.eks. Karl Johan)

1 Squash

1 grøn peber

1 gul peber

1 rød peber

1 Forårsløg

½ Aubergine

200 g kinaradise

Fremgangsmåde: Alt skæres i store skiver og tern, drysses med frisk klippede krydderurter, f.eks. estragon, rosmarin, sættes i ovnen ved 200 grader, i 20 minutter. Imens rives kinaradisen på et groft rivejern. Når grøntsagerne er færdigbagt, lægges de ovenpå den revet kinaradise og der drysses med sesamfrø.

Lene Hansson på BT Plus

● Kostvejleder Lene Hansson har sin helt egen sektion på B.T. PLUS. Her kan du hver uge læse Lenes nye klummer, tip og opskrifter, du kan få ugens kostplan eller hente nogle af Lenes bøger i pdf-fil.

Tilbud på Lene Hanssons slankeklub

● Du kan også tilmelde dig Lene Hanssons slankeklub og få kostplaner hver måned, analyse af din maddagbog, online fællesskab, debat og støtte, online kostvejleder, stor opskriftdatabase, konkurrencer og e-magasinet "Slank og sund" hver tredje måned. Læs mere her eller tilmeld dig her - det koster kun 1 kr. første måned.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS