Hvad kan du spise, som ikke feder? Der er faktisk en del ting. Du skal bare tænke dig om i hverdagen og vælge de rigtige grøntsager og mellemmåltider.

Min erfaring med klienter, der skal have et varigt vægttab er, at det gælder om at spise mere såkaldt ”0-kalorie-føde,” også kaldet for minus-kalorie-føde. Det er mad, som næsten ingen kalorier indeholder. Dvs. den energi (kalorier) som kroppen bruger for at nedbryde, fordøje, optage og forbrænde, kan være større eller det samme, som kalorieindholdet i selve fødevaren.

Fødevarerne skal være rå, når du spiser dem. Dvs. ikke opvarmet, stegt, kogt eller bagt. Med andre ord ... du kan spise mad der ikke feder, men derimod slanker, i rå mængder, hvis du altså vælger det rigtige.

Den klassiske fejl ved at gå på slankekur, er at mange sulter sig igennem dagen, og cellerne tror så, at der er hungersnød, hvorefter de på den lange bane sætter stofskiftet ned. Resultatet er så, at du tager det hele på, når kuren er overstået og ofte også lige et par ekstra kilo!

Det her er de gode grøntsager, der kan betegnes som 0-kalorie-føde:

- Agurker - Grønne ærter - Pastinakker

- Artiskokker - Gulerødder - Peberfrugter

- Auberginer - Julesalat - Persille

- Bladselleri - Jordskokker - Porrer

- Blomkål - Kål - Romainesalat

- Broccoli - Kålrabi - Rosenkål

- Brøndkarse - Kålroer - Rødbeder

- Endiviesalat - Løg - Squash

- Grønne bønner - Tomater - Spirer


Ugens gratis opskrift

Rød quinoasalat med porredressing

Rød quinoasalat med porredressing
Rød quinoasalat med porredressing
Vis mere

2 dl rød quinoa

4 dl vand

1/4 rød peberfrugt, i tern

30 g sukkerærter, i tern

1/4 rødløg, i tern

3 spsk brøndkarse, grofthakket

kryddersalt og krydderpeber efter smag

1/2 avocado til pynt, i skiver

dild til pynt

Porredressing

1 spsk olivenolie

saft af 1 lime

2 cm porre, kun det hvide, finthakket

1/4 tsk krydderpeber

Kog quinoaen op i koldt vand, og lad den simre i ca. 30 minutter. Sigt vandet fra quinoaen, og lad den køle af.

Pisk limesaft og olie sammen til dressingen, bland porre i, og smag til med peber.

Bland peberfrugt, sukkerærter, rødløg, brøndkarse og quinoa i to skåle, vend dressingen i og pynt med skiver af avocado og en dusk dild.