Von Triers kone: Lars fik Helmig til at optræde for kræftsyg veninde

Lars von Triers kone fortæller åbent, hvor meget hendes mand gør for at glæde andre, der har det svært.

Han er en sær snegl ham Lars von Trier. Og filminstruktøren Lars von Triers kone, Bente Trier, fortæller da også åbent, at hendes berømte mand ikke er sådan lige at flytte fra de hjemlige omgivelser.

Skuespilleren Angelina Jolie har fået fjernet begge bryster på grund af sin risiko for at få kræft. Læs mere på ELLE.dk

- Han er lidt som en snegl med sneglehus. Når min mor fra Tisvilde kommer, bliver hun et par dage. Lars er ikke så vild med at komme op til hende, for så bliver han rastløs. Det er nogle gange skideirriterende, for jeg vil for det første gerne have ham med ud, og når jeg er sammen med mine veninder, så vil jeg helst være alene i huset, men så tøffer han rundt og laver sine egne ting.

En app kan hjælpe dig med at huske på at tjekke brysterne for kræftknuder. Læs mere på ELLE.dk

At hun pludselig blev gift med en mand, hvis navn alle kender, var også lidt af en omvæltning for Bente, der kom fra et middelklassemiljø i Annisse ved Helsinge.

- Jeg følte jo fandeme nærmest, at jeg var blevet kærester med kronprins Frederik, fortæller Bente Trier, der også møder en del fordomme om, hvordan hendes mand, Lars, opfører sig derhjemme.

Hollænderen Sophie Van Der Stap har skrevet en bog om sin kræftsygdom. Læs mere på ELLE.dk

Hvor excentrisk er han? Kan han overhovedet lave mad? Er han sød? Kan han finde ud af at gå i Irma?

- Lars går jo ikke rundt og er kunstner hele tiden. Sådan føler jeg det i hvert tilfælde ikke. Hvis en i familien er blevet syg, så beder Lars for dem. Han har sin egen lille religiøse overbevisning kørende. Han kan også finde på at ringe dem op eller troppe op med en gave. Lars ved jo om nogen, hvordan det er at have det dårligt, så han responderer meget på, når nogen har været ude for en stor sorg. Det eneste tidspunkt, han benytter sit navn på, er, når han kan glæde andre i en svær situation.  Jeg havde en meget kær veninde, som blev syg af kræft, og hun var fuldstændig vild med Thomas Helmig. Vi kender ikke Thomas Helmig, men Lars fik sat i stand, at Helmig kom hjem i stuen og sang en sang til hendes fødselsdag. Sådan noget er jo lige så sentimentalt som en Peter Belli-sang fra 1970’erne, men sådan er Lars. Han har hjertet på rette sted.