Venter barn med Bille August: Alder har været med i overvejelserne

Sara-Marie Maltha, der er 40 venter barn med Bille August, der er 63. Og ”det føles helt rigtigt” lyder det fra den vordende mor

Vi kender hende fra Forbrydelsen, hvor hun hver søndag toner frem på skærmen som formanden for Centerpartiet, Rosa Lebech, der har et forhold med statsministeren.

Men uden for skærmen er 40-årige Sara-Marie Maltha gravid med termin til januar. Det er hendes tredje barn sammen med filminstruktøren Bille August.

Læs hvordan Sara-Marie Maltha havde det, da hun fyldte 40 på soendag.dk

Vi er privilegerede og har overskud
Og at hun i en alder af 40 venter barn med en mand, der er 23 år ældre, er der sikkert mange, der kan have mange meninger om.

– Der skal nok også være nogen, der mener, at jeg med mine 40 år er for gammel. Men så tænker jeg på dem, jeg kender, der har fået børn i samme alder, og tænker: »Når de kan, kan jeg sgu også«! Vi er privilegerede og har overskuddet, og det må være det vigtigste. Og i virkeligheden handler det om, at vi bare var nået dertil, hvor det føltes helt rigtigt at få et barn mere. På samme måde som det føltes rigtigt at gifte os, siger hun i et stort interview med SØNDAG.

Tv-vært Line Gertsen har taget konsekvenserne af både at have familie og travl karriere. Læs på soendag.dk hvad det har betydet for hende lige her!

Bille er helt klar
Og både Sara-Marie Malthas alder, Bille Augusts alder og aldersforskellen har været med i deres overvejelser, da de besluttede at få et tredje barn.

– Selvfølgelig har alderen været inde i vores overvejelser. Men Bille er helt klar. Mentalt er han meget mere dér, hvor jeg tror, han gerne ville have været som far for 30 år siden. Billes motiv for at ville have flere børn er jo heller ikke på nogen måde at udødeliggøre sig selv. Han gør det af glæde til livet. Han synes, han har fået en chance til, tror jeg, siger hun.

– Og helt ærligt, fortsætter hun,

– Bille har jo ikke ligefrem sat sig i otium-stolen, vel? Dér gider han da ikke sidde! Og jeg havde heller ikke involveret mig med ham, hvis han var sådan. Sat og træt. Det er netop hans appetit på livet og den glæde, han har ved livet, der gør, at jeg har lyst til at leve mit liv med ham, siger hun.