Tidligere tv-vært springer ud som spirituel

At rejse sig op og sige, at man er spirituel er meget grænseoverskridende, fortæller Anja Steensig

Anja Steensig har været tv-vært på DR Sporten, hun var den første der tog på overlevelsestur med B.S. Christiansen i programmerne Anja og B.S. på afveje, hun var med til at starte Go’ Morgen Danmark, hun har lavet Roomservice, rent fup og så har hun været radiovært.

Men nu har Anja Steensig lagt medieverdenen bag sig. Hun har skiftet branche og sælger nu spirituelle smykker, og det skifte kalder hun også:
– At springe ud som spirituel og stå ved sin spirituelle interesse.

Anja Steensig mener, at skønhed faktisk kommer med alderen. Læs hvorfor på Soendag.dk.

Det har været angstprovokerende
Og selv om flere og flere danskere bekender sig til en vis grad af spiritualitet, så har det ikke været let for Anja Steensig.

– Det har i virkeligheden været meget angstprovokerende for mig. Faktisk mere angstprovokerende end at skulle starte et firma uden at være sikker på, at økonomien ville strække. At rejse sig op i Danmark og sige, at man er spirituel, er virkelig grænseoverskridende. Af mange bliver man betragtet som lidt primitiv og nærmest lidt underbegavet, hvis man kan tro på ’sådan noget pjat’. Der er ekstremt mange fordomme i forhold til spiritualitet, siger hun i et stort interview i SØNDAG.

Anja Steensig fulgte sin drøm og blev selvstændig. Få gode råd til, hvordan du selv kommer i mål med dine drømme, på Soendag.dk.

Man taler ikke om at være spirituel
Hun har oplevet, hvordan hun har siddet sammen med en gruppe kvinder og talt om alt muligt, undtagen spirituelle ting. Og det på trods af at hun senere fandt ud af, at alle i gruppen havde en form for spirituel interesse.

– Jeg kan særligt huske én episode, der gjorde dybt indtryk på mig: Vi var en lille gruppe kvinder, der havde truffet hinanden gennem vores børns børnehave. Vi mødtes en gang imellem og drak lidt rødvin og snakkede om alt muligt mellem himmel og jord og havde det smadderhyggeligt sammen. Sådan havde vi gjort mange gange. Og så en aften var der én, der kom med et lille bitte pip, der bare lød en lille smule af spiritualitet, og så væltede det ud af os alle sammen. Dét gjorde indtryk. Der sad vi en hel gruppe kvinder, der alle var spirituelt interesserede, og havde aldrig nogensinde talt med hinanden om det! Og hvorfor havde vi ikke det? Fordi det er sådan noget, man går og putter med og holder for sig selv for ikke at blive betragtet som bims i låget, siger hun.