Susse Wold om Cannes: Alt druknede i regn

Susse Wold og resten af holdet bag den prisvindende film Jagten tog til Cannes og kom hjem med palmer

Når Susse Wold toner frem på biograflærreder rundt om i landet den 10. januar, hvor Thomas Vinterbergs prisvindende film Jagten har premiere, så er det hendes første filmrolle i 27 år.

Vi kender hende som den altid smukke og elegante skuespiller, der både har spillet med i Huset på Christianshavn, Matador, Den Kroniske Uskyld, ligesom hun både er blevet hædret med Ridder af Dannebrog og en lang række andre hæderspriser.

LÆS MERE: Det har været nødvendigt for Susse Wold at holde sine psykiske muskler i gang – læs hvordan hun har gjort det

Hæder i Cannes
Og med rollen som Grethe, der mistænker en pædagog for seksuel omgang med en femårig pige, kunne hun sammen med resten af holdet bag Jagten tage til Cannes, hvor de Gyldne Palmer blev uddelt tidligere på året.

– Hele det der Cannes-cirkus er da meget sjovt, men alt druknede i regn, så vi soppede af sted i vores fine sko, siger Susse Wold til SØNDAG.

LÆS MERE: En ting kan Susse Wold sige om sig selv: Jeg er blevet skrappere. Læs hvorfor lige her

Publikum råbte og klappede
Men på trods af regn, så var turen til Cannes det hele værd. Mads Mikkelsen fik prisen for bedste mandelige hovedrolle og filmen fik en bragende modtagelse, da den blev vist på filmfestivallen.

- Den bedste oplevelse var, at de 2.000 mennesker, der så filmen, var fuldstændigt vilde og råbte og klappede bagefter. Men det er jo altså ikke noget med, at man står og søber cocktails hele tiden, siger Susse Wold.