Stressede kvinder bliver lydfølsomme

Beklager en af dine kvindelige kollegaer sig konstant over lydniveauet på kontoret, når I andre har en almindelig samtale, så er hun måske stresset og udmattet.

De fleste kender til, at lydniveauet i et kontorfællesskab kan nå uanede højder og være meget forstyrrende, hvis alle konkurrerer om at overdøve hinanden. Men hvis du selv eller en kvindelig kollega pludselig bliver meget sensitiv over for selv en almindelig samtale i nærheden, så kan det være et tegn på udmattelse og stress.

Er du stresset? Test dig selv på Femina.dk

Det er forskning ved Karolinska Institutet og Stressforskningsinstitutet, Stockholms Universitet, der viser, at kvinder, der er udmattede og udsættes for stress, bliver meget lydfølsomme. Det skriver det svenske arbejdsmiljøsite Duochjobbet.se

Den lydfølsomme er udsat
Undersøgelsen blev udført blandt 348 kvinder og mænd i alderen 23-71 år, der skulle udfylde et skema, der viste deres grad af udmattelse på forhånd. Der efter blev de udsat for en stresstest, som blev efterfulgt af forskellige lyde. De mest sensitive kvinder følte, at et lydniveau på 60 decibel, der svarer til en almindelig samtale, var stærkt ubehageligt.

Er du et særligt sensitivt menneske? Test dig selv, og få svaret på Femina.dk

- Når man tænker på, hvor almindeligt det er at arbejde i miljøer med forskellige former for forstyrrende lyde, så kan denne lydfølsomhed virkelig være et handicap for det enkelte individ, siger Dan Hasson, docent ved Institutionen för Fysiologi och Farmakologi, Karolinska Institutet og forsker ved Stressforskningsinstitutet, til Duochjobbet.se.