Stress på jobbet giver os hovedpine

Efter en halv dag på jobbet har du allerede en dundrende hovedpine, som du må forsøge at tæmme med smertestillende. Lyder det bekendt? Så er det nok på tide at gå dit job efter i sømmene.

Der kan være mange årsager til, at du oplever, at din arbejdsdag er stressende. Et norsk forskningshold har undersøgt, hvordan forskellige stressfaktorer påvirker os fysisk, og resultatet er, at flere af stressfaktorerne kan ligge til grund for hovedpine. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø

Det er forskere fra Statens Arbeidsmiljøinstitutt, der har analyseret 6421 besvarelser fra norske arbejdspladser. De stressfaktorer, der kan udløse hovedpinen, er hvis du har manglende kontrol over beslutninger og dine arbejdsopgaver, hvis der er konflikter omkring din rolle og andres forventninger, samt hvis du oplever generel utilfredshed med din arbejdssituation.

Lider du ofte af spændingshovedpine? Se, hvordan du tager den i opløbet, på Femina.dk

Ud fra resultatet kan forskerne ikke sige, hvad der fysisk udløser hovedpinen. Men de antager, at de stresshormoner, der udløses i kroppen, når du føler dig stresset, spiller en rolle.

Manglende tilfredshed giver hovedpine
Lars Bendtsen, der er overlæge ved Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital, bekræfter, at folk kan få hovedpine af stress i forbindelse med jobbet. Men han mener, at både stress og hovedpine hænger sammen med, at du er frustreret over din situation.

 – Det handler meget om arbejdstilfredshed. Folk, der har det godt, kan godt tåle et højt arbejdspres. Det er, hvis man ikke synes, det er sjovt, og man er tvunget til for eksempel at arbejde meget, at det er et problem, som så kan give en hovedpine. Men nøjagtig det samme kan ses hos for eksempel arbejdsløse, som ofte er frygteligt stressede, siger Lars Bendtsen til Magasinet Arbejdsmiljø.

Mangler du energi på jobbet? Sådan kan kosten hjælpe dig, se hvordan på Søndag.dk