Sporløs-vært: Hele holdet tuder

En ny sæson af det populære program Sporløs er i gang og værten Rie Helmer afslører, hvordan følelserne ofte får frit løb, når de finder frem til deltagernes familie

Vi er mange der med tårer i øjnene har været med, når danskere, der af mange forskellige årsager ikke har kontakt til hele eller dele af deres familie, i programmet Sporløs har fået genetableret kontakten til familien.

Og en af dem der naturligvis er helt tæt på de rørende og følelsesladede situationer er Rie Helmer, der siden maj 2012 har været vært på det populære program.

Jobbet som vært på Sporløs betyder mange rejsedage. På soendag.dk fortæller Rie Helmer, hvordan hun både får tid til job OG familie

Med hjertet helt oppe i halsen
Og det har været ’svært’ og ’hårdt’, fortæller hun nu, hvor hun er på vej til at have lavet 12 Sporløs-programmer i alt.

– Men ellers kan jeg roligt indrømme, at vi alle på holdet står og tuder enten udvendigt eller indvendigt, når de mennesker, vi har med, endelig møder dem, de har søgt efter. Når vi kommer dertil, hvor genforeningen skal ske, står vi alle, der er med på rejsen med den, der søger – altså tilrettelæggeren, fotografen og jeg – med hjertet oppe i halsen og føler, at det er vores bedste ven, der står derhenne over for et længe savnet menneske, siger hun i et stort interview med SØNDAG.

Jeg er uprofessionel ad helvede til
Og med et koncept, der er så fyldt med følelser, og som får danskerne hjemme bag skærmen til at få tårer i øjnene, så kræver det en vis portion professionalisme, der gør, at man kan skille arbejde og følelser ad.

– En af mine store svagheder er jo, at jeg er uprofessionel ad helvede til. Forstået på den måde, at jeg altid er i mine følelsers vold. Jeg bliver altid følelsesmæssigt involveret i dem, jeg har med at gøre. Jeg prøver virkelig at lære at lade være. For det er ret fint at kunne skelne. Men jeg er ikke særlig god til det, siger hun.

Tv-vært på DR nyhederne Line Gertsen har hverken tid til sport, en hobby og så har hun ikke særlig mange venner. Læs hvorfor på soendag.dk

Inden Rie Helmer blev vært på Sporløs, var hun vært på Aftenshowet, men efter knap et år, så fortsatte hun videre til Sporløs.

– Jeg fik et godt tilbud, ganske enkelt. Og slog til! Jeg synes jo, programmet er supergodt, og jeg har selv siddet og tudbrølet til det mange gange, inden jeg blev vært. Jeg har altid syntes, det er spændende med familie og rødder, og hvad er arv, og hvad er miljø, og hvordan relaterer vi mennesker til hinanden, forklarer hun.