Spis dig varm i gullash

Er du gennemfrossen og har dagen være lang, så har du brug for en ret der kan varme dig op, og Familie Journal forslår gullashsuppe.

Har du brug for noget til at varme dig på en kold december dag og vil du gerne undgå den traditionelle danske oksekødssuppe?
Ja så skal du måske i stedet prøvet en god gullashsuppe, der både varmer og udfordrer dig på krydderindtrykket.

Har du brug for mere varme? Se på Familiejournal.dk hvordan Bonderøvens kæreste laver børnevenlig gløgg

Gullashsuppen stammer fra Ungarn og rejser du dertil, kan du finde den på de fleste menukort. Her i Danmark kalder vi den tit ungarsk gullash, men retten kan fortolkes på mange måder og herunder kan du afprøve Familie Journals version:

Læs på familiejournal.dk om de meget krøllede grise fra Ungarn, der ender som godt kød

Skøn Gullashsuppe

Ingredienser:
(4 pers.)

400 g oksekød i strimler
1 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. paprika
1 tsk. røget paprika
1 tsk. spidskommen
1 spsk. tomatpuré
1 ds. hakkede tomater
7 dl vand
2 laurbærblade
2 gulerødder
300 g kartofler
1 rød peberfrugt

Sådan bager du det dejligste brød til din gullash. Se opskriften på familiejournal.dk

Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde til gullashsuppe:

Brun kødet i olien ved høj varme, hak løg og hvidløg og lad dem sautére med. Tilsæt krydderier, tomatpuré, hakkede tomater, vand og laurbærblade og lad det småkoge under låg i mindst 30 min. og gerne længere. Skræl gulerødder og kartofler, skær dem og peberfrugten i tern og kom dem i suppen. Lad suppen koge i yderligere 20 min. og servér med godt brød til.