Søvnunderskud gør dig egoistisk

Er forholdet til din partner anspændt, fordi du eller din partner ikke føler sig værdsat af den anden? Så kan det være dårlig nattesøvn, der har skylden.

Hvis du mangler søvn, er du måske lettere antændelig end ellers, og det kan naturligt nok lægge pres på et forhold. Men nu viser ny amerikansk forskning, at du også bliver mere egoistisk og glemmer at vise, at du sætter pris på din partner, når du er i søvnunderskud. Det skriver Huffingtonpost.com

- Dårlig søvn kan gøre os mere egoistiske, da vi sætter vores egne behov over vores partners, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Amie Gordon, psykolog ved University of California, Berkeley, USA.

Hvor god er din søvn? Test din søvnkvalitet på Femina.dk

Sværere ved at se det positive i hverdagen
Undersøgelsen bestod af tre dele og havde 60 deltagere i alderen 18-56. Først blev deltagerne bedt om at lave en liste med fem aspekter, der havde vakt deres taknemmelighed netop den dag, og det viste sig, at de, der havde sovet mindst, også var de mindst taknemmelige.

I anden del af undersøgelsen blev deltagernes søvn og deres taknemmelighed fulgt i to uger, og i den tredje del analyserede forskerne søvn og taknemmelighed hos par, for at se kunne vurdere betydningen af manglende søvn for forholdet.

Ud fra resultaterne af de tre dele i undersøgelsen, kunne forskerne konkludere, at vi tager den anden mere for givet og glemmer at tage hensyn til partneres behov, hvis vi ikke får den søvn, vi har brug for.

Det kan være genetisk betinget, hvis du sover dårligt. Læs mere på Q.dk