Søvntricket der virker på 3 minutter

En rygmassage kan åbenbart gøre rigtig meget for din søvn, viser ny forskning.

Hvis du har lidt problemer med at falde i søvn, eller du måske vågner tidligt i weekenden, når du egentlig kunne sove længe, så har du måske brug for netop dette søvntrick.

Forskning har nemlig vist, at en massage på bare tre minutter kan forlænge det antal minutter, du sover om natten, skriver Prevention.com.

Undersøgelsen, der har været publiceret i tidsskriftet Journal of Holistic Nursing, viser, at kvinder, der fik en rygmassage på bare tre minutter, sov 36 minutter længere end de personer, der ikke fik en massage.

En orgasme kan faktisk også gøre dig træt. Læs hvorfor på Femina.dk

Det virker, hvis du vil
Effekten kan have noget at gøre med, at det faktisk kun tager nogle få minutter, før kroppen opnår en følelse af ro, forklarer Melodee Harris, der er professor ved Carr College of Nursing ved Harding University i Arkansas og leder af undersøgelsen.

Der skal dog mere forskning til på området, før man kan konkludere noget.

- Men din søvnkvalitet er så god, som du selv siger, den er, påpeger Melodee Harris og siger, at det er meget individuelt, om massagetricket virker. Ofte handler det også om tankens magt.

Vil du afprøve søvntricket, skal du ligge på maven og få din partner til at bruge fingerspidserne til stille og roligt at lave cirkulære bevægelser fra lænden op til nakken.  Gør det i tre minutter.

Dit fedt på maven kan ødelægge din søvn. Læs, hvordan det hænger sammen på Soendag.dk

Kilde: Prevention.com