Slip den dårlige samvittighed og få det bedre

Mange af os vil gerne træne mere, sove mere og bedre, spise sundere og tabe os. Det vil sige, at vi har et mål. De fleste af os er også så godt oplyste, at vi ved, hvad der skal til for at opnå vores mål.

Følelserne vinder over fornuften
Men hvorfor gør vi det så ikke? Hvorfor gør vi ikke det, der skal til, for at vi når vores målsætning? Hvordan kan vi ønske noget godt for os selv og så ikke gøre det, der skal til, for at det bliver godt? Det er, fordi vi har følelser, og følelserne styrer langt mere end fornuften.

Sådan lærer du at elske din krop. Se mere på udeoghjemme.dk

Det største behov vinder
Så hvis du ikke har lyst til at træne, vinder den følelse oftere over lysten til at gå ud og træne. Når du ikke går tidligt nok i seng, er det fordi det er vigtigere at tilfredsstille dit behov for at sidde foran fjernsynet og få tankerne væk fra stress og jag, end det er at få søvn nok.

Det samme gælder vægttab. Hvis du gerne vil slanke dig, og hvis du ved, hvad du gør forkert i forhold til at komme ned i vægt, er der noget andet, der forplumrer de gode hensigter. Måske har du mere brug for at spise noget bestemt mad for at få dulmet en eller anden følelse, end du har brug for at spise det, som du ved, at du slanker dig af at spise.

Sådan sætter du turbo på forbrændingen. Læs mere om hvordan på Udeoghjemme.dk

I følelsernes magt
Du er bogstaveligt talt i dine følelsers magt. Jo dårligere du har det med dig selv og det, der foregår i dit liv, jo mere stress og jo flere store humørsvingninger du har, jo større er sandsynligheden for at dine følelser forplumrer dine gode hensigter om at leve sundere.

Skæld ikke dig selv ud - prøv noget nyt
Så hvis du har prøvet alle kure og begynder på et nyt træningsprogram hver eller hver anden uge, så prøv at gøre noget andet for at få succes næste gang. Find ud af, hvorfor du har svært ved at holde dine planer i stedet for at skælde dig selv ud, når du kører af sporet.