Skodesigner Manolo Blahnik hader plateausko

Manolo Blahnik er kendt for sit ikoniske skodesign, men en bestemt type sko mener han, at alle kvinder burde lade stå på hylderne, og det er plateausko.

Plateausko har fanden skabt, mener den 69-årige skodesigner Manolo Blahnik, hvis egne stiletter efterhånden er legendariske efter deres store rolle i tv-serien Sex and the City. Den spanskfødte designer har ofte udtalt, at han mener, at kvinder må gå i de sko, de har lyst til, men lige nøjagtig plateausko er bandlyste, fortæller han i et nyt interview.

- Jeg hader plateausko. Den unge pige, som er en smule buttet, hun tror, at plateausko får hende til at se højere ud. Men nej, de får hende bare til at se mærkelig ud, siger han til avisen The Guardian.

Skodesigner Manolo Blahnik lancerede i 2010 designersko på dåse. Se hvordan på femina.dk

Manolo Blahnik, der i dag er bosat i Storbritannien, fortæller dog videre, at han er en stor fan af usædvanlige sko så længe den, der bærer dem, føler sig godt tilpas.

- Jeg elsker overdrevent, og jeg elsker excentrisk, men du skal føle dig afslappet. Ellers er det noget sludder. Der er intet charmerende ved en kvinde, der ikke kan gå i sine sko, siger Manolo Blahnik.

Livet er et mysterium
Selv om han efterhånden runder en høj alder, så indrømmer han samtidig, at han endnu ikke er helt klog på det liv, han har levet.
- Jeg bliver ved med at fremad og tænker på udfordringer, fordi det er, det, der holder mig i gang. Hvis jeg ser mig tilbage, så føler jeg mig skræmt, ikke glad, fordi mit liv er lidt et mysterium for mig, siger han. 

Et par stiletter kan give dig magt – især, hvis du vælger et par fra Manolo Blahnik. Læs hvordan på femina.dk