Singlekvinder frygter Valentinsdag

Ny dansk undersøgelse viser, at Valentinsdag kan være hård kost for singlerne, og at dagen kan være en reminder om, at man mangler en at dele den ellers romantiske dag med.

Danmarks største datingsite, Dating.dk, har netop lavet en større online-undersøgelse blandt deres medlemmer, om deres forhold til Valentinsdag, der hvert år fejres d. 14. februar. Ikke overraskende viser tallene fra Dating.dk’s undersøgelse, at de danske singler ikke ligefrem fejrer dagen med maner.

Hele 77,2 procent af de adspurgte kvinder glæder sig ligefrem ikke til Valentinsdag, mens 81,4 procent heller ikke har lagt specielle planer for dagen.

Sådan scorer du en Valentins-date. Se hvordan på Q.dk

Vi savner en at fejre dagen med
Selvom Valentinsdag ikke fejres blandt landets singler, er det ikke ensbetydende med, at singlerne ikke ønsker at fejre dagen. Dette understøttes af, at hele 52,9 procent af kvinderne angav, at deres manglende interesse i Valentinsdag skyldes, at de mangler én at dele dagen med. Og var der mulighed for at fejre kærlighedens dag sammen med en partner, foretrækker næsten halvdelen af kvinderne, at deres partner overrasker dem.

Ud af de 1062 kvinder der havde svaret på dette spørgsmål, svarede de 452 af dem, at de elskede at blive overrasket på en eller anden måde. Hvis kreativiteten i øvrigt svigter, kan man med stor fordel vælge at overraske sin partner med et godt, hjemmelavet måltid, for næst efter overraskelser elsker kvinder en romantisk hjemmelavet middag. Hele 219 af respondenterne foretrak denne løsning.

Se hvorfor kvinder tænder på sex med andre kvinder på Q.dk

Til undersøgelsen havde Dating.dk spurgt 1261 kvinder og 1222 mænd om deres præferencer omkring Valentinsdag.