Signe Egholm Olsen: En gave at arbejde med kvinder

Der er mange fordele ved at arbejde i en gruppe, mener skuespillerinden fra Borgen.

Hun er måske mest kendt for sin medvirken i filmen Nordkraft og for sin rolle som miljøpolitiker i DR-serien Borgen.

Men i hele december er Signe Egholm Olsen aktuel i forestillingen HVID MAGI på Betty Nansen Teatret, hvor Anne Linnets sange er omdrejningspunktet. En forestilling, der er kreeret af kunstnerkollektivet SORT SAMVITTIGHED, som består af 11 kvinder.

- Vi har faktisk aldrig gået så meget op i, at vi kun er kvinder. Det er ikke et feministisk manifest. Men det er en utrolig stor gave at arbejde sammen med andre kvinder i dette kollektiv. Det her med at være en del af en gruppe er dejligt. For så er det gruppen, der er i centrum, og ikke individet, forklarer Signe Egholm Olsen til Alive.dk.

Se billeder af smukke Signe Egholm Olsens forvandling på Billedbladet.dk.

Ingen har hovedrollen i en gruppe
Hun påpeger, at man også tør tage flere chancer, når man arbejder sammen i en gruppe.

- Ingen har hovedrollen, og man kan virkelig sparre med hinanden. Der er heller ikke rigtig nogen konflikter. Vi kan selvfølgelig være uenige. Og arbejdet kan gå virkelig langsomt, når man arbejder i denne flade struktur. Alle bliver jo hørt, hvilket er dejligt – men også virkelig bøvlet, siger Signe Egholm Olsen.

Hun peger på, at de alle er blevet rigtig gode veninder i løbet af de år, de har arbejdet sammen.

Stadig stor begejstring for Linnet-sange
Det er tredje gang, at SORT SAMVITTIGHED opfører HVID MAGI, men det har faktisk ikke gjort gruppen træt af forestillingen.

- Det er første gang, at jeg laver den samme forestilling for tredje gang. Men det har været det stykke, jeg har været allergladest for at spille. Vi har lavet det selv og skabt det ud af en enorm lyst og en stor begejstring for Anne Linnets sange, lyder det fra Signe Egholm Olsen.

De to forrige gange, HVID MAGI har været opført, har det foregået på Edison-scenen. Nu er stykket rykket over på hovedscenen på Betty Nansen Teatret og spiller fra slutningen af november og frem til jul.

Signe Egholm Olsens kæreste, Jimmy Jørgensen, har fortalt, han kunne have været endt som hashvrag. Læs hvorfor på Billedbladet.dk.