Sex med eks’en kan give kønssygdomme

Du er lige kommet hjem fra et kort besøg hos ekskæresten – igen. Og det er måske hverken første eller sidste gang, I kommer til at have sex, selvom jeres forhold er fortid. Men huskede I at bruge kondom?

At vi indimellem hopper i kanen med ekskæresten, synes at være en helt almindelig del af at komme igennem et brud. Men desværre betyder det følelsesmæssige bånd, der er mellem to, der tidligere har været et par, at vi ikke nødvendigvis tænker på at beskytte os mod kønssygdomme. Det betyder, at der er en vis risiko for at hive sådan en til sig, da eks’en sagtens kan have haft ubeskyttet sex med andre i mellemtiden. Det viser en ny amerikansk undersøgelse, skriver LiveScience.com

Forskerne indsamlede og undersøgte data blandt 792 unge voksne mellem 17 og 24 år fra Lucas County i Ohio, som alle havde været i et forhold inden for de sidste to år. En ud af fire af deltagerne havde haft sex med en ekskæreste en eller flere gange, og her advarer forskerne om, at den slags sex ofte ikke indebærer beskyttelse mod kønssygdomme.

Er du klar til at komme videre? Se, hvad mænd søger hos en ny kæreste, på Q.dk

Vi stoler på hinanden
Uforsigtigheden skyldes, at kondom primært bruges i starten af et forhold, og hvis ekskæresteparret har været sammen længe, vil det naturlige være for dem at fortsætte som de slap, nemlig uden beskyttelse mod kønssygdomme, forklarer forskerne.

Ud over risikoen for at få en sygdom med sig hjem påpeger forskerne også, at undersøgelsen viser, at den tilbagevende sex med ekskæresten kan gøre det sværere at komme videre og få bruddet til at føles endnu mere smertefuldt. 

Vil du gerne finde sammen med din kæreste selvom, han var utro? Læs mere på Q.dk