Sex gør ikke din graviditet kortere

Mange par har gennem årene hørt, at sex under graviditeten kan være med til at sætte fødslen i gang. Men faktisk har det ingen effekt overhovedet, fastslår forskere.

Efter ni måneder kan det være svært at vente på, at fødslen går i gang af sig selv. Mange par forsøger derfor at hjælpe den lille guldklump lidt på vej – eksempelvis ved at dyrke sex, som angiveligt fremskynder processen en smule. Nu viser det sig, at anstrengelserne på lagnerne under graviditeten ikke påvirker fødselstidspunktet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hvad må du som gravid, og hvad skal du holde dig fra? Se listen på Mama.dk

Forskere fra Malaysia har fulgt mere end 1.100 kvinder, der alle havde få uger tilbage af deres graviditet. Den ene halvdel blev opfordret til at dyrke regelmæssig sex, og den anden halvdel fik at vide, at effekten ved at dyrke sex under graviditeten var uvis. Omkring 80 procent af alle kvinderne valgte at have sex.

Graviditeten varede i gennemsnit i 39 uger for begge grupper. Lederen af undersøgelsen er skuffet over resultatet.

- Vi er lidt skuffede over ikke at finde en sammenhæng. Det havde været godt for par at have noget sikkert, effektivt og måske endda sjovt at give sig til for at føde lidt tidligere, hvis de ville, siger professor på University of Malaya, Tan Peng Chiong, ifølge Reuters.

Det har tidligere været antaget, at sex med orgasmer kunne hjælpe fødslen på vej, men det kan forskerne altså ikke dokumentere.

Heldigvis kan du sagtens dyrke sex under graviditeten, selvom det ikke gør den kortere. Find en guide til graviditetssex på Mama.dk