Send ham til tandlægen og få mere sex

Hvis du sender din kæreste til tandlægen, kan det give mere aktivitet i soveværelset. Parodontose kan nemlig give rejsningsproblemer, viser undersøgelse.

Man skal have en god fantasi for at kunne få noget sexet ud af et almindeligt tandlægebesøg, men hvis din kæreste har parodontose, er sammenhængen mere nærlæggende end man umiddelbart skulle tro. En tyrkisk undersøgelse viser, at parodontose giver øget risiko for rejsningsproblemer. Det skriver Forbes.

Forskerne undersøgte 80 mænd mellem 30 og 40 år uden rejsningsproblemer og sammenlignede dem med en gruppe på 82 mænd med rejsningsproblemer.

Selv når man så bort fra forsøgspersonernes alder, BMI, uddannelsesniveau og andre individuelle forskelle, gjorde forskerne en bemærkelsesværdig opdagelse. Det viste det sig, at mænd med parodontose har tre gange højere risiko for at få rejsningsproblemer, end mænd, der ikke har kronisk betændelse i tandkødet.

Andre undersøgelser har vist, at problemer med potensen kan skyldes kosten. Læs ekspertens råd på Q.dk

Parodontose er en fællesbetegnelse for infektionssygdomme, der oftest giver betændelse i tandkødet, og det er i tidligere undersøgelser blevet sat i forbindelse med hjerteproblemer. Og det har længe været kendt, at hjertets tilstand påvirker erektionen.

53 procent af mændene med parodontose havde rejsningsproblemer, mens det kun gjaldt for 23 procent af mændene med et sundt tandkød.

Hvad kan man gøre, når rejsningen forsvinder for hurtigt? Få lægens svar på Femina.dk