Sarah Louise Christiansen: Sådan forbereder man sig på et barn

Modellen og tv-værten Sarah Louise Christiansen opfordrer alle til at tænke sig om en ekstra gang, før de sætter et barn i verden.

Det er tre måneder siden modellen Sarah Louise Christiansen fødte sit første barn, sønnen Albert. Efter en dramatisk fødsel er tingene faldet til ro i den lille familie. Og det er netop familien, der skal under lup, før man beslutter sig for at få et barn, mener hun.

- I skal være realistiske omkring det. Det er forbandet hårdt at få en baby. Hvis I ikke er rustede til det, knækker i nakkerne på det. Der er en masse kærlighed forbundet med det, men det er mindst ligeså hårdt som det er fantastisk. Det lyder lidt som en skræmmetale, og det er det også. Man regner ikke med, det bliver så voldsomt, siger Sarah Louise Christiansen til Alive.dk

På Mama.dk kan du se, hvordan du får dit barn til at sove

Tiden under og efter graviditeten er blevet fulgt af kvindekanalen TLC, og kan opleves i programserien ’På egen krop.’ I programmerne undersøger Sarah Louise Christiansen forskellige aspekter ved blandt andet graviditet, fødsel og amning.
Ifølge den nyslåede tv-vært er det især vigtigt, at man overvejer om den potentielle far til barnet er den rigtige. Og om det kan fungere, hvis I går fra hinanden.

- Vær sikker på, at du vil have et barn med ham. I skal kunne holde ud at leve resten af jeres liv sammen, men hvis det går galt, skal I stadig kunne være venner. Hvis du ikke planlægger barnets start på livet godt, kommer barnet til at bøde for det, siger hun.

Græder foran hele Danmark
Det er første gang, den rutinerede tv-stjerne laver et personligt program. Det har vakt mange følelser, som nu bliver stillet til skue for hele Danmark. Sarah Louise Christiansen har blandt andet talt med en kvinde, der har spist sin egen moderkage, en mand der fylder sig med hormoner for at kunne amme, og en mor der ammer sit otteårige barn.

- Graviditet er bare generelt et chok. Det er ikke noget, nogen mand nogensinde kan sætte sig ind i, tror jeg. Mine grænser er blevet flyttet rigtig meget. De andre gange, jeg har lavet tv har det været et show, men her er jeg bare mig selv. Jeg tuder helt vildt mange gange. Før kunne jeg nærmest ikke græde overfor min kæreste, og nu kommer hele Danmark til at se det. Det har været en voldsom personlig oplevelse, fortæller Sarah Louise Christiansen.

Hvad synes mænd egentlig om kvindekroppen efter fødslen? Få svaret på Mama.dk