Sally Field: Mine to Oscars er pakket ned i kasser

Hun er aktuel i storfilmen Lincoln, der er nomineret til en Oscar i 12 kategorier. Selv har Sally Field vundet den prestigefyldte statuette to gange. Men de er pakket ned i kasser

Når den store Oscar-fest bliver skudt i gang i Hollywood den 24. februar, så er storfilmen Lincoln, der handler om den amerikanske præsident Abraham Lincoln, nomineret i 12 forskellige kategorier. Bedste fil, bedste instruktør, bedste mandlige hovedrolle, bedste mandlige birolle og bedste kvindelige birolle – bare for at nævne et par af nomineringerne.

Selv om filmbranchen har været skyld i mange glæder, så har Sally Field fået knust sit hjerte gang på gang i filmbranchen. Læs hvorfor på soendag.dk

Og med nomineringen i kategorien bedste kvindelige birolle, så har Sally Field nu en chance for at vinde sin tredje Oscar-statuette.

De ligger et sted midt i rodet
I 1980 vandt Sally Field for filmen Norma Rae, hvor hun spiller en ung kvinde, der kæmper for sin fagforenings rettigheder. Hun vandt igen i 1985 for filmen Places in the Heart, hvor hun spiller en ung enke, der kæmper for sin familie. Men begge hendes oscarstatuetter er pakket ned i kasser.

– Jeg er ved at restaurere mit lille hus hjemme i Los Angeles, så de ligger et eller andet sted midt i rodet, fortæller hun.

Den danske film Den Skaldede Frisør, der foregår i Italien, har et strejf af Hollywood over sig med Pierce Brosnan på rollelisten. Find ud af hvorfor filmen foregår i Italien

Oscar betyder meget
Men at de to Oscar-statuetter nu er pakket ned i kasser betyder ikke, at hun ikke værdsætter dem.

– Selvfølgelig betød det meget for mig at vinde en Oscar. Det mindede mig om, hvor heldig jeg er at kunne arbejde på så højt et niveau gennem hele min karriere, siger hun.