Sådan træner du med telefonen

Kan man virkelig blive motiveret af at træne med sin smartphone? Få gode råd til at gøre det her.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Der findes et hav af træningsapplikationer til diverse smartphones – men hvordan bruger man dem på en måde, så det stadig virker motiverende og inspirerende?

I Form har fået hjælp af Marie Purvis, der er professionel træner i Nikes verdenshovedkvarter i Oregon i USA og som har skabt mere end 90 programmer til træningsapp’en Nike Training Club, for at finde ud af, hvordan man egentlig bedst træner med en app.

På Femina.dk kan du få den helt store app-guide, hvor du får gode tips til forskellige typer brugbare apps

Her får du otte gode råd:
- Sørg for at kigge alle de øvelser, du skal lave i programmet, igennem på din smartphone, inden du går i gang, så der ikke er nogen overraskelser.

- Hvis du ikke bliver motiveret nok af app’en, kan du evt. gennemføre træningen med en god ven eller veninde. Så kan I holde hinanden til ilden.

- Træn til din yndlingsmusik, så du ikke går i stå i de øvelser, du hader mest. Flere forskellige apps giver dig mulighed for at lave en særlig træningsplaylist.

- De fleste applikationer giver dig mulighed for at dele dine resultater på Facebook. Det kan virke motiverende.

- Husk at udfordre kroppen, når den er blevet stærk nok til at gennemføre det træningsprogram, du har valgt. Vælg også gerne forskellige slags øvelser og programmer, så du får lidt variation.

- Brug træningsapplikationen som erstatning for din personlige træner eller som variation fra træningen i fitnesscenteret. Personlige trænere bruger også applikationer som 'hjemmearbejde' til kunderne.

- Konkurrer med dine venner eller veninder. Ifølge Marie Purvis passer det ikke, at kvinder ikke kan lide at konkurrere. Så dyst gerne med veninder – og vælg evt. en træningsapplikation, hvor du kan nå forskellige mål og bliver belønnet.

- Du kan bruge en træningsapplikation flere gange om ugen, da der ofte er mulighed for at vælge flere træningsprogrammer med forskellige mål.

Kilde: I Form

Kunne du tænke dig et par apps, hvor sundhed er i fokus? Så få tre gode bud på sundhedsapps på Femina.dk

Læs også: