Sådan taber du dig på budget

Synes du, at det er dyrt at spise sundt? Her får du nogle nemme tips til at spare penge, samtidig med at kiloene bliver færre.

Det er en skrøne, at det er dyrt at spise sundt. Faktisk er det meget dyrere, hvis du køber fastfood som frysepizza, pomfritter og cola. Frisk frugt, fiberrige grøntsager, fedtfattigt kød og friskfanget fisk – alle sammen madvarer, som både er sundere og koster væsentligt mindre end færdiglavet mad.

Her får du en række gode råd til, hvordan du kan gøre den sunde livsstil mere økonomisk forsvarlig.

1. Ude godt, men hjemme bedst
Det er ikke kun din pengepung, men også din talje, som vil takke dig, hvis du spiser hjemme og selv tilbereder maden på fedtfattig vis.

2. Frisk frost
Frosne grøntsager er lige så gode, som dem du køber friske. Hold øje med ugeavisen – frossen frugt og grønt er ofte på tilbud og derfor langt billigere end det friske, samtidig med at du ikke spilder penge på madvarer, som ligger og rådner.

Læs om sund kost og hvordan du får det på SlankeDoktor.dk

3. Småt, men godt
Når du har købt din yndlingssnack, kan du dele det op i mindre portioner og komme det i små poser. På den måde får du stadig mængderabatten, men undgår at spise en hel pose Matador Mix foran tv’et.

4. Frys løs
Fryseren er et alsidigt våben i kampen mod kiloene. Lav større portioner af maden og frys det ned. På den måde sparer du både tid og penge på de dage, hvor den står på mad fra fryseren.

5. Åbn for hanen
Vand er sundt, billigt og livsnødvendigt både for kroppen og for dit vægttab.

6. Vær forberedt
Hav altid små poser sunde snacks og en flaske vand med dig på vejen. Det gør det meget lettere at modstå de mange fristelser, som er alle vegne.

7. Lav en indkøbsseddel
Lav en indkøbsseddel og hold dig kun til den. Du undgår både at falde for fristelserne og ender ikke med at blive overrasket, når du skal betale ved kassen.

Sæt smag på slankemaden med opskrifter fra SlankeDoktor.dk

8. Få benene på nakken
Spar penge på transport og gå i stedet. Øg gerne distancen og farten løbende.

9. Sæt suppe på menuen
Introducer en sund suppe til aftensmaden. Supper er både fedtfattige, og råvarerne er billige.