Sådan slipper du for tørt og livløst vinter-hår

Vintervejret kan give store udfordringer på hårfronten, men det er faktisk ikke så svært at forvandle dit kedelige og tørre vinterhår til en pragt-manke

De fleste af os kender nok til dårlige hårdage, hvor frisuren nægter at makke ret. Og der er faktisk en god grund til at håret bliver kedeligt, statisk og tørt at se på - især i vinterhalvåret. Det skyldes primært svingninger i temperaturen udenfor, skriver norske kk.no.

Lise Holm-Glad, der er uddannet frisør og makeupartist og leder af Defines frisørteam, forklarer, hvilke ting, der er årsag til det tørre hår.

Se makeupbommerten, der gør dig 5 år ældre, på femina.dk

- Nogle har bare tørt hår fra naturen af. Det er som regel de samme mennesker, der også døjer med tør hud. Men sørger man for at ens kost indeholder masser af sundt fedt og omega-3-fedtsyrer, vil det kunne hjælpe på tørheden, siger hun.

Faktorer som hyppige afblegninger, farvninger og for mange varmeprodukter kombineret med kraftige stylingprodukter eller sol og saltvand, kan også gøre håret tørt og livløst, påpeger Lise Holm-Glad.

Tørt hår – men fedtet hårbund
Selvom det ikke virker logisk, har rigtig mange kvinder, der døjer med tørt hår, faktisk ofte lidt fedtet hår tæt på hovedbunden, siger frisøren. Hun anbefaler derfor, at man bruger en god og mild renseshampoo målrettet hovedbunden.

5 frisure-kiks, du skal undgå – se dem på femina.dk

- Bagefter er det en god idé at bruge en god fugtighedsgivende balsam, som gerne må være med arganolie, siger Lise Holm-Glad.

Hun anbefaler desuden, at man bruger lidt hårolie efter hver hårvask, og gerne en hårkur én gang om ugen. Det giver god pleje og næring til håret.

- Hvis du sørger for at tilføre dit hår nok fugt, skal du nok slippe af med problemet, siger frisøren.