Sådan ser din krop ud efter en weekend med alkohol

Selv et moderat indtag af alkohol kan skade din krop, give den stress og påvirke din DNA, viser undersøgelser.

Det er weekend. Tid til hygge, et glas rødvin eller måske en flaske, en drink med vennerne og en øl over hækken. Det løber op og selvom du ikke lige frem ligger i druk, så påvirker weekendens ekstra alkohol din krop en hel del, viser forskning trykt i Alcohol Journal.

Se hvor mange kalorier din alkohol indeholder på udeoghjemme.dk

Skader efter få øl

Forskerne bag undersøgelsen delte en gruppe unge mellem 18 og 23 op i to grupper. Den ene halvdel drak en vis mængde alkohol over en uge og den anden gjorde ikke. De der drak indtog ikke mere end det antal sundhedsstyrelsen anbefaler.

Det gør alkohol ved dig. Se mere på udeoghjemme.dk

Resultaterne var tydelige og ikke overraskende var der forskel på de to grupper. De der ikke drak, havde langt færre påvirkninger end dem der drak, som viste tegn på dobbelt så mange skader på deres celler som den anden gruppe.

Ikke voldsomme skader

Heldigvis for os der godt kan lide en øl og en drink nu og da, så kunne forskerne også fortælle, at skaderne på vores DNA ikke er alarmerende voldsomme, så længe du altså ikke er ude i et misbrug.

Læs historien om drengen, der i alkoholtåger dræbte fire og slap for straf på udeoghjemme.dk

Men det er stadig bekymrende at vi efter blot en weekend med alkohol eller for den sag skyld en uge med nogle enkelte selskabelige aftner, kan se skader ikke bare på vores DNA, men at der også måles betydelig stress i vores krop.