Sådan holder du dit nytårsforsæt

Har du et nytårsforsæt? Se her, hvordan du holder det

Hvad har du lovet dig selv? Skal det være slut med smøgerne, mere motion eller skal badevægten vise et mindre tal? Hvert år giver de fleste danskere sig selv løfter for, hvad det nye år skal bringe. Men selvom intentionerne er gode, er det langt de færreste nytårsforsæt, der holder særligt længe eller overhovedet bliver ført ud i livet.
Vi guider dig til at holde motivationen og dit nytårsforsæt.

Tænk på alt det gode dit nytårsforsæt bringer med sig
Det er vigtigt at minde dig selv om dine motiver, når fristelserne melder sig og du er ved at falde i. Skriv ned, hvorfor du mener det alvorligt. Når du har slået dine motiver fast, er det lettere for dig at komme tilbage på sporet, hvis du skulle falde i.

Opstil delmål
Det er vigtigt, at man føler sig klar og motiveret, når man skal ind og lave nogle ændringer i forhold til sine vaner, da det jo ofte er nogle vaner og rutiner, som man har haft i mange år. Der er mange vaner, der skal brydes. For at gøre det overskueligt, oplever mange, at det at have fokus på et område af gangen kan gøre det mere realistisk. Så lav nogle delmål og tag et skrid ad gangen.

Få flere tips til hvordan du holder motivationen på SlankeDoktor.dk

Vær flere om et nytårsforsæt
Undersøgelser viser, at noget så simplet som opbakning fra dem man holder af, kan styrke din motivation væsentligt. Hvis du plejer at være alene om dit nytårsforsæt, så prøv at involvere andre i år. Enten ved at fortælle dine nærmeste om dine mål eller ved at lave nytårsforsæt aftaler sammen med andre. Så har du nogle at stå til regnskab overfor. Det skaber forpligtigelse og større chancer for, at du holder fast i de nye vaner.

Beløn dig selv
Beløn dig selv, når du opnår et mål, du har sat dig selv. Det er en super motivationsfaktor. Giv dig selv nyt træningstøj, nye sko eller andet du har kig på, når du har opnået et af dine delmål.

Hurtigt vægttab? Læs om det er en god ide på SlankeDoktor.dk

Evaluer nytårsforsættet
Et nytårsforsæt er ofte et længere projekt, hvor resultatet først kommer måneder efter. Derfor er det vigtigt, at du er vedholdende. Hvis du virkelig mener dit nytårsforsæt alvorligt, er det en god idé at evaluere det løbende, som året skrider frem. Se, om du får overholdt dine aftaler med dig selv, og sæt dig eventuelt et nyt mål, hvis det andet var for stort.