Sådan holder du dig frisk og rask

Med små forandringer i din hverdag kan du selv være med til at styre, hvor hurtigt du ældes.

Måske har du affundet dig med din alder, men vil alligevel gerne gøre det bedste for din krop og dit sind, så du holder dig ungdommelig. Ny bog viser dig vejen.

Bogen er skrevet af den amerikanske psykolog Richard Wiseman, ’Rip it up’ og i den forklarer han, hvordan du med få handlinger i din hverdag, kan skabe store, positive forandringer i dit liv.

På sin hjemmeside, Richardwiseman.com, skriver han selv, at han med bogen vender op og ned på begrebet selvudvikling ved at opfordre til at ændre handlemønstre i stedet for at ændre tankegang. 

Hold din hud og din krop frisk og smuk. Se hvordan på Femina.dk

Psykologens råd tager udgangspunkt i forskellig forskning på de områder, han berører. Her får du hans fem bedste råd fra bogen til, hvad du kan gøre i din dagligdag for at udsætte din aldring både kropsmæssigt og mentalt.

1. Hold dig i gang
Du skal blive ved med selv at udføre store og små opgaver i dit liv og bevare kontrollen. Lad fx være med at få andre til at gøre dine indkøb, gøre rent og ordne din have, hvis du har muligheden for at gøre det selv. Hvis du har tid i overskud, kan du med fordel anskaffe dig en hund, som kræver luftning flere gange om dagen.

2. Styrk dit netværk
Det er godt for dit mentale helbred at have en stor omgangskreds og være opdateret på, hvad der sker ude i den store verden. Dyrk både dit nærområde med venner, foreningsliv og aktiviteter, og sørg for at holde kontakten til venner og familie langt væk. 

3. Vær sammen med børn og unge
Du holder dig selv mentalt ung ved at bruge tid sammen med unge mennesker. Sørg for, at der er plads i dit liv til at beskæftige dig med unge og børn.

4. Vær aktiv
Dyrk motion, og hold dig i god form. Forsøg at øge din muskelmasse og forbedre din kondition, og vær vedholdende omkring det.

5. Gør noget ud af dig selv
Hvis du gør noget for dig selv, så du føler, at du ser yngre ud, får du det bedre med dig selv, og det vil få dit blodtryk til at falde væsentligt.

Prøver du at holde dig sund? Se de 6 fejl, som sunde mennesker begår, på Søndag.dk