Sådan holder du dig evigt ung

Engang var det kun i science-fiction-filmenes laboratorier, man kunne dyrke ny hud. Nu er det skinbarlig virkelighed! Fremtidens hudpleje er landet med stamceller, genmodificering og hormoner, som alle kan gøre dit ansigt ekstrasmukt, så det skal jo prøves! Er du klar?

Vil du slippe for nåle, kan du i stedet få ny hud på spray – endda din egen. Behandlingen hedder Recell og virker ved, at man tager en biopsi fra frisk hud, gør materialet flydende og sprayer det på.

Læs hvordan du spiser dig ung på ELLE.dk

Ikke en øvelse du kan stå og lege med derhjemme. Det kræver naturligvis lægelig assistance og et vist greb i lommen (35.000 kr. helt præcist)

Endelig er der det aber dabei, at behandlingen er udviklet til hud, der allerede har lidt skade – og derfor viser de foreløbige resultater, at effekten er størst, når der er tale om hud, der er nedbrudt.

Madonna holder sig ung

Det hører ganske vist til i en anden boldgade – nemlig makeuppens – men foundation påført med airbrush-metoden kan også ligne en ny ekstrachance på hudkontoen.

Læs hvordan Miranda Kerr holder sin hud sund og frisk på ELLE.dk

Har du tænkt over, hvordan det kan være, man ikke altid kan se, hvem der er ældst af Madonna og hendes 25-årige kæreste, Brahim Zaibat?

Selv den mest hudkærlige diæt kombineret med gode gener og ypperlige ansigtsbehandlinger kan ikke skrue tiden så mange år tilbage.

Biohormoner går folk yngre

Men det kan biohormoner måske. I hvert fald er de en aktiv spiller, når det gælder ’anti-aging medicine’ – en industri, der i USA bliver større og større.

En biohormonbehandling går ud på at justere hormonbalancen, så der suppleres på de områder, hvor niveauet naturligt daler med alderen.

Se Nicole Kidmans vilde forvandling i galleriet på ELLE.dk

Man tilfører hormoner, der er identiske med dem, du allerede har i kroppen, og på den måde kan systemet genopfinde en tidligere alder.