Sådan har Bond-pigerne ændret sig

De er gået fra kun at være lækre piger til også at være mere komplekse figurer.

De er som regel ganske smukke og veldrejede. Kvinderne, der spiller de famøse piger i James Bond-filmene, har udviklet sig meget siden 1962 og frem til 2012, hvor den nyeste film i Bond-serien ’Skyfall’ har premiere.

Fra den mere simple ’Honey Rider’ i ’Dr. No’ i 1962, som er særligt kendt for scenen, hvor hun kommer gående op af vandet i bikini, til Xenia Onatopp, som får seksuel tilfredsstillelse ved at slå ihjel i ’Goldeneye’ i 1995. Og listen er lang – for der har faktisk været 87 Bond-babes i alt.

- Nogle af kvinderne i James Bond er blevet ikoniske billeder. I de gamle film var de typisk meget eksotiske karakterer. For eksempel Ursula Andress, der kom gående op på stranden i sit badetøj fra havet. Den slags blev til øjeblikke, der blev symboler på hele filmserien. Det har ændret sig med tiden, siger Barbara Broccoli, der er producer på Bond-filmene, til ugebladet FEMINA.

Undrer du dig over, hvorfor du tænder på knap så søde machomænd? Få svaret på Femina.dk

Mere komplicerede end andre piger
I den nyeste Bond-film ’Skyfall’, der har premiere den 26. oktober i Danmark, spiller de to kvinder helt andre roller end de tidlige Bond-piger gjorde.

- De to kvinder i den nyeste film ’Skyfall’ er meget forskellige, men de er begge to komplekse karakterer. Naomie Harris spiller en agent, der er med Bond i marken, og hun giver ham en del problemer. Jeg tror, publikum vil sætte pris på hendes karakter. Bérénice Marlohé har et komplekst forhold til skurken Silva, så de er begge to nogle noget mere komplicerede kvindetyper, end vi så det i de gamle film, forklarer Barbara Broccoli.

Lanceringen af den nye James Bond-film i år har fået endnu en dimension. Det er nemlig præcist 50 år siden, den første Bond-film blev vist.

Læs mere om den nyeste James Bond, Daniel Craigs, tilgang til stærke kvinder og sex på Femina.dk