Så vigtig er babyen for det britiske kongehus

Det nye familiemedlem vil helt klart øge populariteten hos det britiske kongehus.

Det britiske kongehus har haft et år med nogle uheldige pressesager, og udover OL i London i august og dronning Elizabeths jubilæum har der ikke været mange positive sager for den kongelige familie.
Men med nyheden om hertuginde Kates graviditet er der udsigt til lidt tiltrængt positiv omtale for det britiske kongehus.

- Det er jo en kæmpestor gave. Både til William og Kate som forældre, men også til kongehuset som institution. De har i mange år været trængt af skandaler med bl.a. prins Charles, Diana, nøgenbilleder af prins Harry og topløse billeder af hertuginde Kate i år. Det vil virkelig få stor betydning, fordi de nu kan se frem til en masse positiv omtale, forklarer Lars Hovbakke Sørensen, der er historiker og kongehusekspert, til Alive.dk.

Han mener, at der især er fokus på det nye familiemedlem, fordi det er en kommende tronfølger, som skal overtage efter prins William.

Hertuginde Kate er blevet indlagt på hospitalet i forbindelse med graviditeten. Læs om det på Billedbladet.dk.

Stor forskel på popularitet

Den store opmærksomhed skyldes formentlig også, at Kate og William i forvejen er meget populære.

- Modsat det danske kongehus er det virkelig stor forskel på, hvor populære medlemmerne af det britiske kongehus er. Charles og Camilla er ikke så populære, selvom de er kommet lidt mere ind i varmen på det seneste. Og Kate og William er så ekstremt populære i forhold til de andre. Der er en stor forskel på dem. Så fordi, det lige præcis er Kate og William, der venter barn, vil omtalen blive meget større, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Han mener dog, at det generelt vil øge populariteten hos det britiske kongehus.

Hertuginde Kate er kendt for sin gode stil. Se billeder af hendes mange antræk på Billedbladet.dk.

Stort fokus på Joachims børn
Kongelige familieforøgelser har generelt hjulpet på populariteten i de europæiske kongehuse. Senest i Sverige med prinsesse Estelle, men i Danmark har det også spillet en stor rolle.

Da prins Joachim i sin tid ventede sit første barn med Alexandra, var der meget stor bevågenhed omkring det.

- Dengang vidste man jo ikke, om kronprins Frederiks overhovedet ville få børn, så derfor var der meget fokus på det, forklarer Lars Hovbakke Sørensen om, at prins Nikolaj dengang blev anset som mulig tronfølger efter Frederik.

I dag har kronprinsparret fire børn og dermed skubbet fire potentielle tronfølgere ind foran prins Joachims børn.