Så meget C-vitamin skal du have

Mangler du C-vitamin, er du i større risiko for at blive ramt af sygdomme.

I denne kolde vintertid bliver rigtig mange ramt af forkølelse, influenza og andre drilske sygdomme.

Er du én af dem, der ofte bliver ramt af en løbende næse, ondt i halsen og massiv hovedpine, skal du måske se på, om du får nok C-vitamin.

Selvom virkningen af C-vitamin har været diskuteret i mange år, har et hold amerikanske forskere nu gennemgået en lang række undersøgelser og konkluderet, at manglen på C-vitamin gør os mere udsatte for sygdomme., skriver Aktiv Træning.

Der er tre vitaminer, der er farlige at tage. Læs hvilke på Femina.dk

Når ikke ud til alle celler
Forskerne bag undersøgelsen, som har været publiceret i Critical Reviews in Food Science and Nutrition, mener derfor, at den daglige anbefalede dosis af C-vitamin bør sættes op. Den ligger på 75 mg dagligt i både USA og Danmark, men forskerne vil gerne have den sat op til 200 mg.

Forskerne peger nemlig på, at de 75 mg ikke er nok til at få C-vitamin ind i alle kroppens celler og væv, og at det i øvrigt er ufarligt at få for meget af det.

Udover at spise gode C-vitamin-rige krydderurter som koriander, persille, dild, samt rå chili og peberrod, kan du også spise følgende for at få de 200 mg C-vitamin:

- En rød peberfrugt
- 100 g grønkål
- Tre-fire appelsiner
- To kiwier
- 100 g solbær

Kilde: Aktiv Træning

Få dine vitaminer gennem disse lækre smoothies. Få to opskrifter på Familiejournal.dk