Så mange kalorier er der i menuen juleaften

Juleaften fylder danskerne sig med julemad og kalorie-regnskabet kan hurtigt løbe løbsk

Juleaften står for døren, og det samme gør en lang række traditionelle juleretter. Denne aften boomer spiseborde rundt om i landet med and, gås, flæskesteg, medister, brune og hvide kartofler, rødkål, brun sovs og så naturligvis den klassiske dessert, hvor jagten går efter den hele mandel i ris a la manden.

Når vi sætter os til bords den 24. december om aftenen, så er det ikke kun et festmåltid, der ligger pænt anrettet på fadene. Det er også tusindevis af kalorier, der er klar til at blive indtaget.

- Når man sidder i det, tænker man ikke over, hvor meget man egentlig spiser, og det kan hurtigt ende med, at man spiser over dobbelt så meget, som man plejer, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist hos Slankedoktor, til Alive.dk.

Få et overblik over de 10 værste kaloriebomber i julen på Slankedoktor.dk.

Se, hvor mange kalorier du har på tallerkenen
I samarbejde med Slankedoktor har Alive.dk udregnet, hvor mange kalorier det rent faktisk handler om. Herunder kan du selv regne sammen, hvor mange kalorier der ender på din tallerken, og nederst på siden har Slankedoktor sammensat seks julemenuer og udregnet antallet af kalorier.

125 gram kalkun med skind = 158 kcal
125 gram kalkun uden skind = 136 kcal
125 gram and med skind = 296 kcal
125 gram and uden skind = 149 kcal
125 gram gås med skind = 282 kcal
125 gram gås uden skind = 194 kcal
125 gram flæskesteg = 302 kcal
125 gram medister = 220 kcal
150 gram hvide kartofler = 140 kcal
100 gram brune kartofler = 182 kcal
1 dl brun sovs = 65 kcal
75 gram rødkål = 63 kcal
250 gram ris a la mande = 438 kcal
150 gram ris a la mande = 263 kcal
75 gram kirsebærsovs = 111 kcal
2 glas rødvin = 220 kcal
1 julebryg, 33 cl = 150 kcal

Få en guide til, hvordan du kan komme sund igennem julemiddagen på Slankedoktor.dk.

Julemenu 1:
125 gram flæskesteg med 100 gram brune kartofler, 1 dl sovs og to glas rødvin = 767 kcal

Julemenu 2:
125 gram and med 150 gram hvide kartofler, 1 dl brun sovs, 75 gram rødkål, et glas rødvin, 125 gram ris ala mande med kirsebærsovs = 1182 kcal

Julemenu 3:
125 gram medister med 100 gram brune kartofler, 2 dl brun sovs, 75 gram rødkål og to glas rødvin = 800 kcal

Julemenu 4:
150 gram flæskesteg med 150 gram hvide kartofler, 1 dl brun sovs, 75 gram rødkål, en julebryg, 250 gram ris ala mande med kirsebærsovs = 1338 kcal

Julemenu 5:
125 gram kalkun uden skind med 100 gram brune kartofler, 1 dl brun sovs, 75 gram rødkål og et glas rødvin = 555 kcal

Julemenu 6:
126 gram kalkun med skind, 150 gram brune kartofler, 1 dl brun sovs, 75 gram rødkål og et glas rødvin = 770 kcal

Kilde: Slankedoktor.dk