Renée Toft Simonsen: Det ønsker jeg for dansk politik

Klummeskribenten efterlyser, at de danske politikere begynder at kigge indad.

Ex-modellen er træt af løfter, der ikke holdes, ord, der ingen dybere mening har, og planer, der ikke strækker sig længere ud over folkestemningen.

Renée Toft Simonsen er faktisk godt og grundigt træt af, hvordan enkeltsager forarger danskerne og får politikerne til at stå i kø for at udtale sig om, hvordan de vil ændre tingene – men når forargelsen har lagt sig, bliver det hele lidt glemt igen.

- Jeg er ved at være godt og grundigt træt af den reaktive politik, der synes at være på mode i disse år, slår hun fast i sin ugentlige klumme i FEMINA.

Renée Toft Simonsen definerer på Femina.dk, hvad forskellen på at kneppe, knalde og bolle er

Drømmer om en måned uden medier og meningsmålinger
Og det får Renée Toft Simonsen til at dagdrømme lidt.

- Pludselig en tilfældig formiddag levede jeg i et Danmark, hvor der blev slukket for knappen, sådan helt bogstaveligt: Slukket. Hvilket indebar, at der ikke udkom nogen aviser og blade, og at der ikke blev sendt noget som helst fjernsyn i en hel måned, og der i særdeleshed IKKE var nogen meningsmålinger om, hvor mange stemmer de forskellige partier nu havde vundet eller tabt de sidste fire timer. På den måde ville de kære folkevalgte nemlig pludselig skulle til at kigge indad, de ville skulle mærke efter selv, vurdere selv, finde idealer selv, beslutte selv, hvad der skal gøres, og hvad der er vigtigt og væsentligt for borgerne i dette land, skriver Renée Toft Simonsen.

Hun mener, at det måske ville betyde, at der blev ført en langsigtet og målrettet politik i stedet for en kortsigtet politik, der går i alle retninger.

- At tænke sig, det drømte jeg ville klæde vores lille land – altså bare for en kort bemærkning, det skulle jo nødigt gå hen at blive for visionært. Måske lidt naivt?, spørger klummeskribenten.

Renée Toft Simonsen har en markant holdning til kønshår. Læs klummen, der satte en stor debat i gang, på Femina.dk