Pop art til dit klædeskab

Popkunsten har fået sin comeback - denne gang på catwalken. Shop kjoler med pop art-print og neonfarvede tasker

Popmusik, popstjerner, popkunst. De har alle noget tilfælles: Humoren, det tilgængelige og det underholdende er nøgleord, når det gælder populærkultur.
 
Siden kunstnere som Andy Warhol og Roy Lichtenstein introducerede begrebet 'pop art' omkring 1960 har det haft et stærkt udtryk. Derfor er det måske ikke så mærkeligt, at popkunsten for tiden oplever en renæssance - denne gang på catwalken.

Se cool og sjove pop art-fund på elle.dk!

Alle fra Miuccia Prada til Phillip Lim lod sig i vinters inspirere af popkunstens motiver, farvepalet og emner. Efter mange år med minimalisme, mener ELLEs redaktionschef Marie Louise Wedel Bruun, at pop art-tendensens comeback er ret naturligt.

- Minimalisme-tendensen kan blive så diskret, at man ligner alle mulige. Vi har brug for at skabe os en identitet og det giver popkunst-tendensen os mulighed for, siger hun og tilføjer:

- Pop art-bevægelsen handlede jo i 60erne om at sætte fokus på det velkendte og hverdagslige, men Andy Warhol gjorde også sig selv og sine muser til ikoner.

Kender du de nye stilikoner? Læs om dem på ELLE.dk.

Sådan bruger du tendensen
Lige nu bugner butikkerne med pop art-inspireret mode, men det kan være svært at tøjle tendensen. Ifølge ELLEs moderedaktør Mie Juel skal man have mod, satse på farver og lege sig lidt frem.

- Tendensen går ud på at mikse og matche stærke farver og sjove print, siger hun.

Dog understreger Juel, at der ikke nødvendigvis er langt fra pop til flop. Hun anbefaler derfor, at man blander tendensen med det mere enkle og diskrete.

- Man må gerne blande farverne, men hvis man kaster sig ud i nogle print, anbefaler jeg, at man mikser det med noget mere enkelt. Eksempelvis kunne man sætte en printtop til et par ensfarvede bukser, siger ELLEs moderedaktør.