Pernilles klumme: Udlev dit store potentiale!

”Grib så det sindssyge liv og omfavn det, som var det et sidste knald, et enkelt skud i bøssen eller en smøg før henrettelsen”, råber Pernille Aalund i denne uges klumme på oestrogen.dk om at turde at gå efter drømmen.

Jeg tror på, at der i hvert eneste menneske er et kæmpe iboende, uopdyrket potentiale. Kvaliteter og kompetencer der bare venter på at blive foldet ud.

Men i stedet for at gå på jagt efter nye sider, nye kvaliteter og nye muligheder hænger mange af os fast i gamle forestillinger om, hvad vi kan eller navnlig hvad vi IKKE kan, og værst af alt… Vi lader også andre holde os fast i den opfattelse.

Hvorfor er det lige præcis dét, der gik galt, vi husker? Ting der glippede. Dér, hvor vi ’dumpede’.. Vi samler på fejl hos os selv, og en stor gruppe mennesker samler med lige så stor ildhu også på fejl hos andre. Hvorfor det?.. Hvorfor dunke sig selv og andre i hovedet? Hvorfor trække hinanden ned i lortet – leve livet i en svinesti, når der skal så lidt til for at flytte overlæggeren?

Fik du ikke set Pernilles nye talkshow? Du kan se det nu  på oestrogen.dk

En børnepsykolog sagde engang til mig, at man kan tryne og misrøgte et barn, men hvis der blandt barnets nærmeste familie eller i det nærmeste netværk er bare én, der ser det lille menneske og følger det kærligt og opmærksomt, med opbakning, ros og støtte, ja, så er der en reel chance for, at han eller hun kan vokse op og få sig et ordentligt liv; måske endnu bedre rustet end så mange andre.

Jeg tror på, at dette er en regel, der gælder ALLE mennesker – hele livet. INGEN af os kommer gennem tilværelsen uden at få tæv.. miste den vi elsker, lide smertelige tab og opleve dødsfald, savn og sygdom. Vi skal have lov til at lægge os ned og sørge.. lide, tude, skrige og dø en lille død. Men derefter må vi gøre hvad vi kan for at få livet tilbage.. døden ved vi kommer.

Blandt mine nærmeste er en kvinde, der har været udsat for en frygtelig ulykke, som hun overlevede, men hun mistede delvist syn og hørelse, og det tog år og operationer at komme tilbage. Derefter fik hun kræft og efterfølgende mistede hun sit eneste barn pga. en lægefejl. Hun burde måske være knust, bitter og dømt til et liv i sorg, men nej… jo, sorgen vil uden tvivl altid være til stede som et korn i alle tanker og handlinger. Savnet over barnet. Men alligevel favner hun livet. Båret af en indre ild – sulten på nye muligheder.

Læs Pernille Aalunds klumme på oestrogen.dk om kærlighed!

Hver dag er et forbandet valg. Og du har en langt den største indflydelse på, hvordan netop den dag ser ud. Det er ikke ham, der skred eller hende, der var utro – det er ikke tabet, en idiotisk nabo eller en urimelig søster – der skal sætte din dagsorden. Ikke jobbet, der glippede eller en håbløs sygdom. Ikke en voldelig eksmand eller fejltagelsen, der for altid vil påvirke dit liv i en retning, du ikke oprindeligt forestillede dig.

Nu er du HER – lige NU! Grib så det sindssyge liv og omfavn det, som var det et sidste knald, et enkelt skud i bøssen eller en smøg før henrettelsen. ”Vi er alle dømt til døden”, skriver Camus. Hvis døden ikke er til diskussion, så lad os dog vælge livet, mens vi står med det i egne hænder. Tro på, at der er døre som kan åbnes - til en ny kærlighed, en strålende mulighed, en hed elskov, et berigende job. En ny mulighed for et nyt liv. Levet på kanten eller i boksen. På siden, på ny eller forfra. Lev lige nu!

Hudløs & ærlig
Kom helt tæt på Pernille Aalund, når hun hver onsdag skriver sin klumme på Oestrogen.dk. Om livet, kærligheden, passionen – og alle de gode historier.